Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Madrid, Puigdemont’un Katalonya’yı yurtdışından yönetme isteğini eleştirdi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy dün, Katalonya bölgesi başkanı Carles Puigdemont’un Katalonya Başkanı olmak için kovuşturmadan kaçarak sığındığı Belçika’dan bölgeyi yönetmesine ilişkin kararını ‘saçma’ olarak nitelendirdi.

AFP’nin haberine göre, Rajoy, “Yurt dışında yaşarken bir bölgenin başkanı gibi davranmak saçmalıktır. Bu görevi yurt dışından gerçekleştirdiğini iddia etmek daha büyük saçmalıktır” ifadelerini kullandı.

İspanya Başbakanı Rajoy, Katalonya Özerk Yönetimi Parlamentosunu 17 Ocak’ta yapılması planlanan ilk toplantıya davet edeceğini açıkladı. Puigdemont’un yeni meclisteki listesinde çok sayıda milletvekili vardı. Bununla yeniden göreve gelmeyi planlıyor. 27 Ekim’de tek taraflı bağımsızlık ilanından sonra İspanya Hükümeti, temsilciler meclisini feshetti ve yeni seçim çağrısında bulundu. Ancak ayrılıkçılar geri döndü ve çoğunluk kazandı.

Puigdemont’unun Belçika’da kalması, ayrılıkçılar arasında dahi eleştirilere neden oldu. Katalan Cumhuriyet Partisi, Puigdemont’a Katalonya’ya dönmesi için çağrı yaptı. Fakat Puigdemont, eski Başkan Yardımcısı Oriol Junqueras gibi tutuklanacağı için dönmeme konusunda ısrarlı.