Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Husi “tiyatrosu” bozuldu | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen Ulusal Ordusu, Hudeyde iline bağlı El-Huhe ilçesinde Husi hedeflerine saldırı düzenledi. El-Beyda da koalisyon tarafından desteklenen Ulusal ordunun askeri operasyonlarını artırması sonucu milislerin mevzilerinin çökertildiğini duyurdu.

Saha komutanlarından Eymen Germ, “Husilerin Huhe’nin doğusundaki direniş mevzilerine motosiklet kullanarak büyük çaplı saldırı düzenlediklerini ancak koalisyon güçlerine ait uçakların, Husi hedeflere saldırı düzenlemesiyle milislerin saldırısının hiç beklemedikleri bir güçle kırıldığını” söyledi.

Yüzlerce Husi militanı öldürüldü

Komutan ayrıca, “Son 24 saat içerisinde yüzden fazla darbeci milisin öldürüldüğünü, onlarca yaralının olduğunu ve İranlı milislerin saflarından yedi kişinin esir alındığını, Husilere ait 6 araç ile 1 otobüsün ve motosikletin de imha edildiğini” kaydetti.

Yönetime bağlı güçler, ülkenin batı kıyısındaki stratejik öneme sahip Huhe ilçesini 7 Aralık’ta kontrol altına almıştı. Toplamda 26 ilçeden oluşan Hudeyde’nin 22 ilçesi Husilerin, Huhe ve Hays ilçeleri ise meşru yönetimin elinde bulunuyor.

Öte yandan Yemenli bir askeri kaynak, “Ulusal ordunun, darbeci husi milislerin kontrolü altında olan birçok mevziyi ele geçirdiğini, ordu güçlerinin, El-Şaf’ta milislerin mevzilerine geniş çaplı hava saldırısı düzenlediklerini ve milislerden çok sayıda ölü ve yaralını bulunduğunu” aktardı.

Taiz halkından acil yardım çağrısı

Taiz’deki yardım komisyonu, uluslararası topluluğa, hükümetlere ve kuruluşlara acil yardım çağrısında bulunarak, Husi milisler tarafından üç yıldır kuşatma altında tutulan şehri kurtarmaları için harekete geçmeye çağırdı. Taiz halkı, Husiler tarafından uygulanan kuşatma sonucu çok zor şartlarda olduklarını belirtti.