Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Putin’den Esed’e yeni yıl tebriği | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, noel vesilesiyle Suriyeli mevkidaşı Beşar Esed’e yeni yıl tebrik mesajı gönderdi. Putin, “Suriye’nin egemenliğini korumasında yanında olacağını ve Suriye’deki kriz için siyasi çözüme katkı sağlayacağını” belirtti.

Kremlin’in resmi sitesinde yayınlanan noel açıklamasında, Rusya Devlet Başkanı Putin’den Suriye Devlet Başkanı Esed’in yanı sıra Sovyet Cumhuriyetleri, Avrupa, Asya, Amerika ve Ortadoğu ülkelerinin liderlerine de yeni yıl tebrik mesajı gönderildi.

Açıklamada, Putin’in, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’e olan yeni yıl tebrik mesajına yer verildi. Rusya’nın Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunma, siyasi uzlaşma sürecini devam ettirme ve ekonomiyi yeniden inşa etme çabalarında her türlü desteği vermeyi sürdüreceği belirtildi.

Rus birlikler, Suriye’deki Hmeymim hava üssünde, yılbaşı kutlamaları düzenledi. Kutlamaya, Rusya’dan bir grup sanatçı geldi ve birçok yerde gösteri düzenlediler.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 11 Aralık’ta Hmeymim Üssüne ziyaret etti. Hmeymim hava üssü ve Tartus deniz üssü dışında, Rus birliklerinin Suriye’den çekileceğini açıkladı. Rus kuvvetleri, Suriye rejiminin, bölgedeki silahlı muhalefet gruplarının kontrolü altındaki olan bölgelerin çoğunu geri kazanmasında önemli bir rol oynadı. Rus birlikleri özelliklede DEAŞ’ın kontrolündeki Palmira ve Deyr-i Zor’un alınmasında rejime büyük katkıda bulundu.
DEAŞ’a karşı operasyonların sona ermesine rağmen, Rusya, İdlib kentinde sürmekte olan savaşlarda Suriye rejimi kuvvetlerine ve ittifak güçlerine desteğini halen sürdürüyor.