Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İran’da ölü sayısı 12’ye yükseldi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İran’daki hükümet karşıtı gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi.

İranlı İşçiler Ajansı ILNA’nın haberine göre, Huzistan Eyaleti’ne bağlı İze kenti milletvekili Hidayetullah Hadimi, mecliste yaptığı konuşmada “İze kentinde dün gece düzenlenen gösterilerde 2 kişinin öldüğünü” açıkladı.

İran’ın çeşitli şehirlerinde devlet yetkililerinin yaptıkları açıklamalara göre ise eylemlerin başladığı geçen perşembe gününden bu yana ülke genelinde 10 kişi hayatını kaybetti.

Gösteriler sırasında Tahran’da 200, Erak kentinde 100, İsfahan’da 60, Batı Azerbaycan Eyaletinde 10 ve Rebatkerim ilçesinde 7 kişi olmak üzere ülke genelinde 377 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

İran’da gösteriler devam ediyor. Dün gece dünyanın yeni yıl kutlamaları yaptığı anlarda halka televizyondan hitap eden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “İranlılar, İran hükümetini protesto etmek ve eleştirmekte özgürdürler. Protestolar, İslam Cumhuriyeti’ndeki durumun iyileşmesine yol açacak bir şekilde yapılmalı. Şiddet ve kamusal alanlara zarar vermek eleştiri değildir” dedi.

Son günlerde İran’ı sarsan protesto dalgasında, ülkenin birçok şehrindeki binlerce kişi sokağa inerek hayat pahalılığı ve zorlaşan ekonomik şartları protesto ediyor. Gösterilerde hükümet karşıtı sloganların yanı sıra, rejim karşıtı sloganlar da atılıyor.