Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan’dan ABD, Rusya, İngiltere ve Fransa’ya ‘kınama’ teşekkürü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan, darbeci Husilerin Riyad’ı balistik füze ile hedef almasının ardından ABD, Rusya, İngiltere ve Fransa liderlerinin yayınladığı kınama mesajlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kral Selman bin Abdulaziz, bugün Riyad’daki Yemame Sarayı’nda gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah tarafından kendisine gönderilen sözlü mesajın içeriği hakkında Kurul’a bilgi verdi.

Kral Selman ayrıca Fas Kralı 6. Muhammed tarafından gönderilen mektup, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Şeyh Nasır el Sabah el Ahmed el Sabah’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmeler hakkında da Bakanlar Kurulu’nu bilgilendirdi.

Suudi Arabistan Kralı, Husi milislerinin Riyad’da nüfusun yoğunlukta olduğu bölgeyi hedef alan füze saldırılarını kınayan ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesinin detayları konusunda Kurul’da değerlendirmelerde bulundu.

Liderlerin terörle ve aşırılıklarla mücadele alanındaki çabaları ve insani yardım çalışmaları nedeniyle Suudi Arabistan hükümetini takdir ettiklerini dile getiren Kral Selman, uluslararası toplumun bölgedeki barış ve istikrar için yıkıcı olan İran rejimine karşı uyarılması gerektiğini vurguladı.

Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Dr. Avad el-Avad da Bakanlar Kurulu tarafından Arap, bölgesel ve uluslararası düzeydeki son gelişmelerin gözden geçirildiğini belirtti.

Dr. Avad, Suudi Arabistan’ın Afganistan’ın başkenti Kabil ve St. Petersburg’daki patlamaların yanı sıra Mısır’ın başkenti Kahire’nin güneyindeki Helvan’da kiliseye yapılan saldırıyı kınadı. Söz konusu ülkelerdeki hükümetlere, halklara ve kurbanların ailelerine başsağlığı dileklerini ileterek bu dost ve kardeş ülkelerin yanında olduklarını yineledi.