Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Bebeğin fazla su tüketmesi ölümcül sonuçlar doğurabilir | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Çoğu anne çocuklarının ihtiyaçlarını karşılarken özellikle ilk 6 ayda birçok hata yapıyor. Bunların en yaygını ise bebeğe devamlı su verilmesi.

Çocuk Doktoru Kendros Daniel Daily Mail’e yaptığı açıklamada, bebeğin fazla su tüketiminin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini bildirdi.

Daniel, fazla su tüketiminin bebekteki sodyum seviyesini artırarak, bebeğin komaya girmesine neden olabileceğini hatta ölüm ile sonuçlanma riskinin olduğunu belirtti.

Anne sütüyle gerekli tüm vitaminler alınıyor

Bebeklerin ilk 6 ayda anne sütüyle gerekli tüm vitamin, mineral ve kalorileri aldığını ifade eden Daniel, Amerikan Pediatri Akademisi’nin ilk 6 ay anne sütü, ilk 1 yıl ise yumuşak tamamlayıcı gıdalar kullanılmasını önerdiğini ifade etti.

Daniel, “Çocuğunuz, sıcak havalarda ya da ishal olsa dahi suya ihtiyaç duymaz. Tek yapılması gereken daha çok süt vermek. Gerekirse kuru çözeltiler verebilirsiniz. Çünkü çocuğunuz suya değil, tuza ve minerallere ihtiyaç duyuyor” dedi.

Bebeğin su içerek anormal seviyede kilo verebileceğini dile getiren Daniel, ilk 6 ayda içilen suyun bebeklerin midesini doldurarak emzik isteğini azalttığını ve kilo alımını engellediğini söyledi.