Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

CIA Başkanı: Rusların seçimlere müdahalesi devam ediyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

CIA Başkanı Mike Pompeo, Rusya ve diğer devletlerin önümüzdeki kasım ayında gerçekleştirilecek seçimleri baltalamaya çalıştığını açıkladı. ABD istihbarat servisleri, Rusya’nın 2016 Devlet Başkanlığı seçimlerinde Trump’ın zafer kazanması için çeşitli yollarla müdahale ettiği sonucuna vardı.

Pompeo, Rus müdahalesinin uzun süredir devam ettiğini ve halen bunu sürdürdüğünü açıkladı. Pompeo “Halen endişeliyim. Sadece Rusların değil, diğer ülkelerin de bu yönde çabaları var. Batı demokrasisini baltalamak isteyen birçok düşmanımız mevcut” dedi.

Moskova, 2016 seçimlerinde Trump’ın kazanmasına yardım ettiğine dair tüm iddiaları yalanlıyor. Konuyla soruşturmayı ise Özel Savcı Robert Mueller, yürütüyor.

Trump’ın yardımcılarından ikisi Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ve Trump’ın seçimlerdeki danışmanı George Papadopoulos FBI soruşturmasında yalan söylemekle itham edilirken Trump da Rusya ile anlaşma yaptığını reddediyor.

Pompeo, CBS kanalına yaptığı açıklamada CIA’nin Amerikan seçimlerini güvenli ve demokratik olmasını sağlamak için ulusal güvenlik ekibinde önemli bir işlevi olduğunu kaydetti. Bunun için özenle çalıştıklarını belirten Pompeo, “Bunu tehdit eden Ruslara ya da diğerlerine karşı çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.