Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Ahmed Şefik, Mısır seçimlerinde aday olmayacağını ilan etti | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Eski Mısır Başbakanı Ahmed Şefik, yaklaşmakta olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

Mısır’da devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek döneminin son başbakanı Ahmed Şefik, başkanı olduğu Ulusal Hareket Partisi genel kurulu üyeleri ile evinde gerçekleştirdiği toplantının ardından yazılı açıklama yaptı.

Şefik yaptığı yazılı açıklamada “Sevgili vatanıma döndüğümde 5 senedir buradaki yokluğum ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) kaldığım sırada daha önce ilan ettiğim konuyla ilgili genel durumu yeniden değerlendirmeye karar verdim. Şiddet ve terör eylemleri nedeniyle oluşan zor koşullara rağmen ülkemizdeki gelişme ve başarıları dikkatle takip etmekten belki de uzak kaldım” ifadelerini kullandı.

“Olayları takip ediyorum ancak gördüm ki önümüzdeki dönemde devlete liderlik edecek örnek bir kişi olamayacağım. Bu nedenle, 2018 cumhurbaşkanlığıı seçimi için adaylığımı koymama kararı aldım. Değerli Mısırımız’ın gelişim ve başarı yürüyüşünü tamamlama çabalarını taçlandırması için Yüce Allah’a dua ediyorum” diyen Şefik, 3 Aralık’ta BAE’den Mısır’a geri dönmüştü.

BAE’nin başkenti Ebu Dabi’de 29 Kasım 2017 tarihinde görüntülü bir açıklama yapan Şefik (76), Mısır Cumhurbaşkanlığı için adaylık niyetinde olduğunu belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, en güçlü aday olarak kabul ediliyor. Şefik’in aday olması durumunda Sisi’yi zorlayabileceği konuşuluyordu.