Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

DEAŞ’ın sözde imamı yakalandı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ üyelerine yönelik sürdürülen soruşturmalar kapsamında, DEAŞ üyesi ve örgütün sözde ‘imamı’ olduğu iddia edilen Irak uyruklu zanlıyı Kayseri’de gözaltına aldı.

Güvenlik kaynakları, hakkında yakalama kararı bulunan Irak uyruklu zanlının gözaltına alındıktan sonra, yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildiğini belirtti.

Emniyet güçleri, geçtiğimiz hafta 14 ilde eşzamanlı operasyonlar düzenleyerek, DEAŞ örgütüne üye olduğundan şüphelenilen çoğu yabancı 300’den fazla kişiyi gözaltına almış, yılbaşı kutlamaları esnasında ayrı ayrı saldırılar gerçekleştirmek için yaptıkları planları ortaya koyan belgeler ve dijital malzemeleri ele geçirmişti.

İstanbul’da son bir yılda, DEAŞ terör örgütüne üye olduklarından şüphelenilen çoğu yabancı bin 447 kişi yakalanmıştı.

Emniyet kaynakları, İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 2017 yılında DEAŞ’a karşı 58 operasyon düzenlediğini açıkladı. Türk istihbarat ekiplerinin ise, geçtiğimiz yıl, İstanbul’daki restoranlar, otoparklar, alışveriş merkezleri ve önemli bazı kutlamaları hedef alan saldırılar da dahil olmak üzere, birçok silahlı saldırı ve intihar saldırısını önlediği bildirildi.

Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok şehirde saldırı düzenlemiş olan terör örgütü, 2015’ten bu yana intihar saldırıları ile 319 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Türk yetkililer, geçtiğimiz sene ülke genelinde 20 binden fazla güvenlik operasyonu düzenleyerek, örgütün çoğu yabancı 5 binden fazla üyesini gözaltına alarak, yüzlercesini de sınır dışı etti.

Sultanahmet saldırısı

Sultanahmet’te 12 Ocak 2016’da çoğu Alman vatandaşı 12 kişinin öldüğü, 16 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısına ilişkin 26 sanığın yargılandığı davada Mahkeme, tutuklu 4 sanığın bu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 24 Ocak’a erteledi.

Savcılar, sanıklardan üçü için ‘kasıtlı terörizm’ suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası isteminde bulunurken, bir diğeri için de 15 yıl hapis istedi.

Tutuklu sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi. Mahkeme ise bu talebi reddetti.

İddianameye göre, saldırıyı planlayan DEAŞ liderinin Irak’ta olduğu belirtildi.

İddianamede, 12 Ocak 2016’da Sultanahmet Meydanı’nda bombalı saldırı eylemini gerçekleştiren kişinin Suriye uyruklu canlı bomba Nabil Fadlı (28) olduğu bilgisi de yer alıyor.

Dün gerçekleştirilen duruşma esnasında, Suriyeli sanık Atala El Hasan El Mayyuf, bir terör örgütüne katılma riski altında bulunan çocuklarıyla ilgilenebilmek için tahliye talebinde bulundu.