Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan, Husiler tarafından Necran’a atılan balistik bir füzeyi imha etti | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan Hava Savunma Güçleri, perşembe günü İran destekli Husi milisleri tarafından Yemen topraklarındaki Amran bölgesinden Suudi Arabistan’daki Necran’a atılan balistik bir füzeyi imha etti. Herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Yemen’deki Koalisyon Gücü Sözcüsü Albay Türki el Maliki, yaptığı açıklamada perşembe akşamı saat 17:31’de Husiler tarafından Necran şehrine yönelik gerçekleştirilen balistik füze saldırısının hedefinde sivil yaşam alanları olduğunu belirtti. Maliki “Elhamdülillah, Füze Necran’daki Suudi Kraliyet Hava Savunma Güçleri tarafından imha edildi. Çok şükür herhangi bir can kaybı yok” dedi.

Maliki açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“İran tarafından desteklenen Husi grubunun bu düşmanca eylemi Tahran’ın Husilere verdiği desteği sürdürdüğünün göstergesidir. İran, Birleşmiş Milletler’in (BM) 2216 ve 2231 sayılı kararlarını açıkça ihlal etti. Bu saldırı bölgesel ve uluslararası güvenliği tehdit ediyor. Balistik füzelerin şehir ve köy gibi yerleşim alanlarını hedeflemesi insanlık suçudur ve uluslararası hukuka aykırıdır.”

Uluslararası topluma seslenen Maliki, yasa dışı suç örgütlere balistik füze ve silah yardımı yapan İran’ın ihlallerine son verilmesi için ciddi adımlar atılması yönündeki talebini yineledi. Uluslararası kuralları hiçe sayan ve güvenliği tehdit eden İran’ın yargılanmasını istedi.