Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Prens Harry’nin düğününe davet edilecekler listesi krize neden oldu | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İngiltere Prensi Harry’nin ve nişanlısı Amerikalı oyuncu Meghan Markle’in düğününün 19 Mayıs’ta yapılması planlanırken, düğün hazırlıkları bir dizi kriz ile birlikte sürüyor. Düğüne davet edilecekler isimler arasında birkaç konuk liste dışında kalabilir.

‘Prensin asistanı Fawcett düğünün organizasyonunda yer almayacak’

İngiliz ‘Daily Mail’ gazetesi, düğünden dört ay önce, Veliaht Prens Charles’ın asistanı Michael Fawcett’in Kraliyet Sarayı’nda kendisine duyulan güvene rağmen, tören organizatörleri arasında yer almayacağını duyurdu.

Prens Harry’nin babası Prens Charles, Fawcett’in Windsor Kalesi’nde düzenlenecek olan törenin organizatörlüğünü yapmasını önerdi. Ancak bu fikir, Harry ve Meghan tarafından kabul görmedi. Bir kraliyet kaynağı gazeteye yaptığı açıklamada, “Fawcett isminin önerilmesi, kraliyet ailesinde ‘gergin’ bir durum yarattı” dedi.

Bu gelişme, Prens Charles’ın daha önce iki kez istifa eden 55 yaşındaki Fawcett’e yeni yetkiler verdiği bir dönemde gerçekleşti. Fawcett, dev İskoç evi Dumfries House’un CEO’su olarak yılda 85 bin pound (yaklaşık 117 bin dolat) kazanıyor. Ayrıca Fawcett, Prens Charles’ın özel hayır kuruluşunun müdürlüğünü de sürdürüyor.

Fawcett, Kraliyet ailesinin hediyelerinin satışı ile ilgili yürütülen soruşturmada adının karıştığının kanıtlanmasının sonrasında, 2003 yılında hizmet görevinden azledildi. Ancak Royal House’da yüksek ücretli danışman olarak kalmaya devam etti.

Trump, düğüne davet edilmeyebilir

Donald Trump’ın ABD Başkanı olarak geçirdiği ilk yılda Beyaz Saray’da yaşadıklarının kaleme alındığı kitabın yazarı ABD’li gazeteci Michael Wolff’un yaptığı değerlendirmeye göre, özellikle ABD eski Başkanı Barack Obama ile Prens Harry arasındaki dostluk nedeniyle Trump’ın düğüne davet edilmeyeceği yönündeki spekülasyonların yaşandığı bir ortamda, Trump eğer Kraliyet düğüne davet edilmezse, bu onu çok kızdıracak.

İngiltere’nin Kent Kontluğu Prensi ve Kraliyet ailesinin bir üyesi olan Prens Michael’in eşinin düğüne davet edilip edilmeyeceğini kimse bilmiyor. İngiliz Prenses geçtiğimiz Aralık ayında, Buckingham Sarayı’nda bir akşam yemeğine katılmış ancak ırkçı bir broş taktığı gözlemlenmişti. Siyahi tenlilere yönelik ırkçı bir ifadeyi temsil eden bu broş sebebiyle çok sayıda eleştiriye maruz kalan Prenses, daha sonra özür dilemek zorunda kaldı.

Prens Harry ve nişanlısı Meghan, 1 Aralık’ta nişanlandıklarını duyurdular. Ancak bununla birlikte düğün, Prens Harry’nin de katıldığı, İngiltere Federasyon Kupası final maçı ile aynı gün yapılacak.

Öte yandan, gelinin babası Thomas Markle, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, düğün sırasında kilisede yürürken kızına eşlik etmek istediğini söyledi.