Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Cubeyr, AB’deki üst düzey isimlerle bir araya geldi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Birliği (AB) Komisyonu İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu üyesi Christos Stylianides ve AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile bir araya geldi. Görüşmede Suudi Arabistan ve AB arasındaki ortak işbirliğinin ele alındığı ifade edildi.

Mogheri’nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Brüksel’de görüşen tarafların gelişmekte olan ikili ilişkilerin yanı sıra diyalog ve sektörel alanlarda iş birliğinin nasıl derinleştirebileceğine yönelik konulara çözüm arandığı ifade edildi.

Açıklamada, Mogherini ve Cubeyr’in bölgesel gelişmeleri de ele aldığı, bu çerçevede tarafların Ortadoğu Barış Süreci, Suriye, Irak, Yemen, Lübnan, İran nükleer anlaşması ve Körfez İşbirliği Konseyi gibi farklı konularda görüş alışverişinde bulunduğu duyuruldu.

Ayrıca Cubeyr, Arap Koalisyonu ülkelerinin büyükelçilerinin bir araya geldiği çalışma toplantısına da katıldı. Bu toplantıda, Yemen’i korumak için meşru hükümeti destekleme ve Husi milislerine karşı terörle mücadele çabalarına vurgu yapıldı.

Öte yandan Cubeyr’in bugün, Brüksel’deki Dışişleri Bakanlığı’nda Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile bir araya gelerek, ikili ilişkiler alanında görüşmelerde bulunması bekleniyor.