Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

BAE: Uçaklarımızın rotasını değiştirebiliriz | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bugün, Bahreyn’in başkenti Manama’ya giden Emirliklere ait bir yolcu uçağının Katar savaş uçakları tarafından taciz edildiğini, bunun yanı sıra Bahreyn Uluslararası Havaalanı’na iniş sırasında ikinci bir yolcu uçaklarına daha Katar tarafından aynı şekilde müdahale edilmesi üzerine Birleşmiş Milletler’e (BM) şikayette bulunulacağını açıkladı.

BAE Genel Sivil Havacılık Müdürü Seyf Muhammed es-Suveydi, ülkesinin, Katar’ı Şikago Sözleşmesi’ni ihlal etmekle suçladığını ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’ne (ICAO) şikayette bulunacağını belirtti.

Suveydi, AFP’ye verdiği demeçte, “Bu iki büyük olay sonucu bugün, toplanan kanıtlarla Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’ne (ICAO) şikayette bulunacağız. Katar’ın söz konusu eylemlerini tekrarlamasını önlemek için örgütün müdahalesini talep edeceğiz” dedi.

Sivil Havacılık Müdürlüğü yaptığı açıklamada, sivil uçakların rotasını değiştirerek Katar uçaklarının hava tacizinin tekrarlanmayacağına işarette bulunuldu.

BAE Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, dün, Bahreyn’in başkenti Manama’ya giden Emirliklere ait bir yolcu uçağının Katar savaş uçakları tarafından taciz edildiğini, bunun da ‘sivil havacılığın güvenliğine yönelik kasıt ve tehlikeli bir ihlal olduğu kadar, uluslararası hukuk ve anlaşmaların da apaçık ihlali’ olduğunu belirtmişti.

BAE Sivil Havacılık Müdürü, Katar savaş uçaklarının tacizinin iki uçağını tehdit ettiğini ve Katar’ın, hava yolu kullanımı hakkında herhangi bir uyarı vermediğini söyledi. Ayrıca Katar’ın iki uçağı kasıtlı olarak taciz ettiğine dair kanıtların olduğunu da belirtti.