Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Erdoğan: Afrin operasyonunu Suriye muhalefeti destekleyecek | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, Suriye’nin Afrin bölgesine başlatacakları operasyonları Suriyeli muhalif savaşçıların destekleyeceğini söyledi.

Erdoğan, ABD liderliğindeki koalisyonun, Suriye’de 30 bin kişilik bir ‘sınır güvenlik gücü’ oluşturmak üzere Kürt liderliğindeki güçlerle birlikte çalışmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Afrin’e yönelik yaklaşan operasyon hakkında uyarılarda bulundu.

Erdoğan, “YPG’nin desteğine izin vermeyeceğiz. NATO farklı terörist gruplar arasında ayrım yapmamalıdır” açıklamalarında bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye sınırı boyunca konuşlanan birliklerine yaptığı askeri desteği daha da artırdı. Destek kapsamında 20 araçlık askeri konvoy da bulunuyor.

“Harekat her an başlayabilir”

Erdoğan, “Kuvvetlerimiz Afrin ve Menbiç meselesini yakında halledecektir. Hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Harekat her an başlayabilir” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, son günlerde 1984 yılından beri güneydoğuda savaşan PKK bir uzantısı olan PYD’yi Afrin operasyonun yaklaşmakta olduğu konusunda defalarca uyarıda bulunmuştu. PKK, Avrupa Birliği (AB), Türkiye ve ABD tarafından bir terör örgütü olarak görülüyor.