Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

CIA eski çalışanına ABD’de gözaltı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD Dışişleri Bakanlığı, CIA’nın eski bir çalışanı Jerry Chun Shing Lee’nin teşkilatın varlıklarının ve çalışanların numaralarıyla isimlerinin yazılı olduğu gizli belgeleri kanuna aykırı bir şekilde bulundurmak ve sızdırmaktan gözaltına alındığını açıkladı. JFK Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alınan Lee, dün, New York’ta ilk kez hakim karşısına çıkarıldı.

1994-2007 yılları arasında CIA için çalışan ve şu anda Hong Kong’da yaşayan bir ABD vatandaşı olan Jerry Chun Shing Lee, çok gizli bilgileri kaçırmaya çalıştığı bildirildi.

Adalet Bakanlığı, 2012 yılında Virginia ve Hawai’ye yaptığı iki gezi sırasında Lee’nin bagaj ve otel odasının Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından arandığını ve CIA çalışanları hakkında detaylar içeren el yazısıyla yazılan iki küçük defter bulunduğunu bildirdi.

53 yaşındaki Lee, 1982’den 1986 yılına kadar ABD ordusunda görev aldı. FBI görevlisinin ifadesine göre, 1994’den 2007’ye kadar da CIA için çalıştı.

CIA’nın konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma, kitaptaki isim ve numaraların, ABD’nin ulusal güvenliği açısından ‘çok gizli’ kategorisine giren bilgi olduğunu ortaya çıkardı.

Lee, ifadesinde, iki defterdeki gizli bilgilerin, orduda subay olarak görev yaptığı sırada CIA memurlarıyla olan ilişkiler hakkında olduğunu söyledi.