Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Emirates Havayolları’ndan 16 milyar dolarlık sipariş | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Emirates Havayolları, 2020 yılına kadar teslim edilmek üzere 16 milyar dolarlık A380 Airbus model 36 adet uçak siparişi verdiklerini açıkladı.

Fransız Haber Ajansı (AFP) tarafından aktarılan havayolları şirketinin yaptığı açıklamada, siparişin 20’si onaylanmış 16’sı ise isteğe bağlı olarak verildiği ve yeni siparişle, şirket filosunun, yaklaşık 60 milyar dolar değerinde 178 uçağa ulaşacağı belirtildi.

Yeni anlaşmanın duyurusu, Airbus’ın satış şefi John Leahy’in pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Emirates Havayolları, yeni bir emir göndermezse, Avrupa Havacılık Savunma ve Uzay Şirketi’nin (EADS) A380 programını durdurmaktan başka çaresi kalmayacak” ifadelerini kullanmasının ardından geldi.

Leahy, 2017’de Paris’te düzenlenen iş tecrübeleri sunumu sırasında, 2 yıldır hiçbir sipariş almayan EADS’nin devasa uçaklarının geleceği ile ilgili bir soruya, grubun, bu dev uçakların üretimini kademeli olarak azalttığını ve Kasım ayındaki Dubai Air Show’da sipariş almayı umdukları şeklinde yanıtlamıştı. BAE grubu, 2017 yılında bu modelden 100, Boeing 787-10 modelinden 40 uçak satın siparişi vermişti.