Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Taiz ve Saada’da aralarında Husi liderlerinin de bulunduğu 14 milis öldürüldü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan sınırında kaybettiği yerleri geri almak ve Yemen ordusunun ilerleyişini engellemek için Midi cephesindeki milislere desteğini artıran Husiler ile Koalisyon destekli Yemen Ulusal ordusu arasındaki çatışmalar şiddetlendi.

Taiz ve Saada’daki çatışmalarda aralarında liderlerinin de bulunduğu 14 Husi milisi öldürüldü. Ayrıca Cevf cephesinde Husilerin kontrolündeki bazı mevziler de kontrol altına alındı.

Saada’daki çatışmaların şiddeti, ulusal ordu güçlerinin askeri çözüm ısrarı ve Husilerin Maran Dağı’ndaki mevzilere ve kritik kontrol noktalarına ulaşması üzerine daha da arttı.

Son iki günde ordu güçleri ile gerçekleşen çatışmalarda Husi saha komutanlarından Salih Muhammed Saad el-Rubai ve Salahaddin Muhammed Nasır Seylan’ın yanı sıra 5 Husi milisi öldürüldü. Ayrıca milislerin askeri araçları ve silah deposu da imha edildi.

Yemen ordusu, Cevf’in kuzeybatısındaki Bart el-Anan bölgesinde iki gün süren çatışmaların ardından bazı bölgeleri kurtardı. Bu durum bölge kabileleri tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Koalisyon savaşçıları, darbecilerin bulunduğu alanların hedeflendiği Cevf Valiliği’ndeki tüm savaş cephelerinde Ulusal Ordu güçlerini destekliyor.

Silahlı Kuvvetler Basın Merkezi, Sınır Muhafızları Tugay Komutanı Heykel Hantif ulusal ordu güçlerinin Afa, Katif ve Temr bölgelerinin yanı sıra stratejik Habaş Dağı, Cevf ve Saada uluslararası yollarının temizlendiğini duyurdu. Ayrıca ulusal ordunun militanların ağır kayıplar vermesini sağladığını ve geri kalan bölgelerin kurtarılması için de ilerlemeye devam ettiğini bildirdi.

Askeri kaynaklar tarafından Şarku’l Avsat’a yapılan açıklamada Taiz çevresinde 12 darbecinin ulusal ordu tarafından öldürüldüğü, ayrıca Taiz’in batısındaki el-Mudabi ve el-Burkaniyye bölgesindeki şiddetli çatışmaların ardından Mahbanah müdürlüğünde 2 darbecinin de etkisiz hale getirildiği bildirildi. Anin ve Kahfa bölgesindeki Habeşi Dağı’ndaki çatışmalarda aralarında saha lideri Ahmed Abdurrahmen el-Muhabi’nin de bulunduğu 10 milisin öldürüldüğü de aktarıldı.

Beyda’da milislerin kontrolünde bulunan Nata cephesinde ise şiddetli çatışmalar sürüyor. Halk direniş kaynaklarının Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada ulusal ordu ve halk direnişinin Birr ve Barif dağlarındaki Husi mevzilerine sızmayı başararak birçok milisi etkisiz hale getirdiği kaydedildi..

Kaynaklar, Koalisyon’un ulusal orduyu desteklediğini ve Nata’da darbecilere yönelik düzenlenen operasyonlarda Husilerin silah deposunun ve askeri araçlarının hedef alındığını kaydetti.