Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Afganistan’da Intercontinental Otel’e terör saldırısı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Afgan istihbarat teşkilatından bir kaynak, Fransa Haber Ajansına (AFP) dün akşam en az dört saldırganın, Kabil’deki Intercontinental Otel’e girdiğini ve otelde konaklayanların üzerine ateş açtıklarını söyledi.

Kaynak, kayıplardan söz etmedi ancak otelin “halihazırda saldırı altında olduğunu” ifade etti. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necip Daniş ise, saldırıyı doğruladı, ancak ayrıntıları paylaşmadı.

Terörle mücadele birliklerinden bir kaynak, saldırının elektrik kesintisine neden olan bir patlamayla başladığını ifade etti.

Sivillerin üzerine ateş açtılar

İçişleri Bakanlığı, dün akşam başkent Kabil’deki bir otele düzenlenen saldırı sonrasında çok sayıda insanın öldürüldüğünü ve bazılarının rehin alındığını açıkladı. Bakanlık, silahlı kişilerin sivilleri öldürdüklerini ve Kabil’deki Intercontinental Otel’de rehin olarak tuttuğu insanların olduğunu açıkladı.

Bakanlık sözcüsü Necip Daniş, “Polisin, otel çevresindeki alanı kapattığını” bildirdi.

Sözcü, saldırının ayrıntılarının netlik kazanmadığını belirtirken kayıplar hakkında bilgi verilmedi. Daniş’in açıklamalarına göre saldırganlar arasında iki intihar bombacısının olduğu belirtildi.

Bir diğer güvenlik kaynağıysa, saldırganların ikinci katta saklanmadan önce otelin dördüncü katında her yere ateş açtıklarını söyledi.

Otelde konaklayanlardan biri, AFP’ye, “Birinci kattan silah seslerini duyabiliyordum, ancak nerede olduklarını bilmiyordum. Odamızda saklanıp, biran önce ekiplerin gelmesini bekledik” diye konuştu.

Otelin yakınlarında olan AFP muhabiri, Kabil’de otele giden ana yolların kapatıldığını ifade etti.

Afgan basını: Silahlı kişiler oteli bastı

Afgan basın kaynakları, otel çevresinde patlama sesleri duyulduğunu ve tanıkların, intihar bombacısı olduğuna inanılan silahlı kişilerin, otelin lobisini bastıklarını bildirdi.

Kabil’deki Intercontinental Otel, 2011 yılının Haziran ayında Taliban tarafından 21 kişinin ölümüne neden olan bir saldırıya uğramış ve o günden beri sıkı güvenlik altına alınmıştı.

Otel, dün sabah Afganistan’da Çin yatırımları konulu bir konferansa ev sahipliği yapmıştı.

Dört militandan biri öldü

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bir yetkili, Intercontinental Oteli’ne saldıran dört militandan en az birinin öldüğünü söyledi. Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Necip Daniş ise güvenlik güçlerinin, otelin üst katlarında olduğunu ve otel binasında esir kalanların emniyetli bir şekilde çıkartıldıklarını belirtti.