Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Bossert: İran, parasını bölgenin istikrarı bozmak için harcıyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Beyaz Saray’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Bossert, İran’ın Ortadoğu’daki davranışlarının istikrar bozucu ve rahatsız edici olduğunu dile getirerek, Tahran’a, terörizmi desteklemekten vazgeçmesi ve vatandaşları için kullanması gereken paraları, diğer ülkelerin istikrarını bozmaya yönelik kullanmaması yönünde çağrıda bulundu.

İsviçre’nin Davos kentinde yapılan 48. Dünya Ekonomik Forumu’nun oturum aralarında Şarku’l Avsat’a konuşan Bossert, İran halkı, rejimin bu politikalarına karşı gösteri yapmak için sokaklara çıktığı zaman, ABD Başkanı Trump’ın İran liderlerinin değil, halkın yanında durduğunu vurguladı.

Dün, Ortadoğu ve Batı ülkelerinden yetkililerle Türkiye’nin Afrin harekatına yönelik toplantılar düzenlediklerine değinen Bossert, “Türk liderlerinin, bölgedeki uzun vadeli stratejik hedefleri dikkatli bir şekilde değerlendireceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“Türkiye’nin güvenlik endişelerini anlıyoruz”

Türkiye’den bir temsilcinin bulunmadığı, Ortadoğu ve Batılı ülkelerin bir araya geldiği toplantıda katılımcılar arasında fikir birliği olduğunu belirten Bossert, “Türkiye’nin güney sınırındaki meşru güvenlik endişelerini anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bence Türkler uzun ve kısa dönemli stratejik ihtiyaçlar konusuna hakimler. Ben sadece onların uzun dönemli stratejik sabır göstermelerini diliyorum” diye konuşan Bossert, Türkiye’den PKK ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) konusundaki kaygılarını yenmesini istedi.

Bossert, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun, Suriye’nin yeniden inşası ve istikrarının sağlanmasına yönelik sözüne bağlılığını koruduğunu da belirtti.