Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Arap medyasının başkenti seçilen Bağdat’ta kutlama | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Irak Medya ve İletişim Kurumu, Bağdat’ın 2017-2018 yılları arasında Arap medyasının başkenti seçilmesi vesilesiyle dün bir kutlama töreni gerçekleştirdi.

Törende, Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hayfa Ebu Gazali, Arap Birliği İletişim ve Medya Sektörü Başkanı Fevzi El-Ghavil’in yanı sıra, Irak Başbakanı Haydar İbadi de bir konuşma gerçekleştirdi.

İbadi konuşmasında, Bağdat’ın bu yıl Arap medyasının başkenti seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Terörizme karşı şiddetli bir savaşa girmemize rağmen, bu karar, korumaya çalıştığımız medyayı özgürleştirdiğimiz anlamına geliyor. Bağdat, bugün medyada duyduğunuz gibi değil. Teröre karşı savaşta kazanmamızı istemeyenler vardı. Ancak Iraklıların kararlılığı ve birliği onların kötülüklerini ortadan kaldırdı. Biz, devletin medyayı kontrol etmesini istemiyoruz, ancak biz de medyadan doğruyu yansıtmalarını istiyoruz. Yozlaşma ve yolsuzluğu savunmak için basın özgürlüğünü suiistimal edenler var” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hayfa Ebu Gazali ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti, “Irak medya faaliyetlerinin herkese örnek olacağından eminiz. Arap Birliği, medyanın başkenti olan Bağdat’ı ve Irak medyasını destekleyecektir.”

Öte yandan, Irak Medya ve İletişim Kurumu Mütevelli Heyeti Üyesi Salim Muşkur, Şarku’l Avsat’a verdiği demeçte, Suudi Arabistan’ın, Arap medyasının başkentinin seçildiği oturumda, Irak’ın lehine adaylıktan geri çekildiğini ve bunun sonucunda Bağdat’ın Arap medyasının başkenti seçildiğini belirtti.

Muşkur, Irak’ın terörle mücadeledeki rolünden ötürü Suudi Arabistan’ın bu kararı aldığına dikkat çekti.

Salim Muşkur, kutlamanın bir gün süreceğini, ardından Arap ve Iraklı medyacıların davet edileceği bir dizi etkinlik gerçekleştirileceğini ve Arap bölgesindeki medyanın gerçekliğini tartışmak için çalışma atölyeleri düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Arap Enformasyon Bakanları Konseyi, Haziran ayında gerçekleştirilen olağan toplantılarında, Bağdat’ın 2017-2018 yılları arasında Arap medyasının başkenti seçilmesine karar vermişti.