Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Cibran Basil, Nebih Berri’yi ‘zorbalıkla’ itham etti | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Cibran Basil’in, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’yi ‘zorbalıkla’ suçladığı videosu, siyasi çevreler tarafından tepkiyle karşılandı.

Basil, ‘O Meclis Başkanı değil, bir zorba’ dediği videoda, .Berri’nin, Afrika’da yaşayan Şii kökenli gurbetçilerin, Afrika’daki bir konferansa katılmalarını yasakladığını ve onları tehdit ettiğini iddia etti.

Basil, söz konusu videoda Mahmerch kasabasında katıldığı bir seçim turu sırasında kalabalığa hitap ediyor.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da, Basil’in videosu 24 saat içinde 32 bin kullanıcıya ulaşırken, tweetin hızla yayılmasıyla birlikte, yine Twitter üzerinden, Cibran Basil’ın Başkanı olduğu Özgür Yurtsever Hareketi ile Nebih Berri Başkanlığı’ndaki Emel Hareketi’nin destekçileri arasında yaşanan tartışmalar oldukça büyüdü.

Öte yandan Başbakan Saad Hariri, Berri ile Basil arasındaki gergin havayı yumuşatmak için bir girişimde bulunacağını bildirdi.

Hariri, gazetecilerden gelen, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile pazartesi günü öğleden sonra gerçekleşen toplantısının içeriğine dair sorulara, “Cumhurbaşkanı ile görüştüm. İtidalli olunması konusunda mutabıkız. Ülkenin gerginliğe ihtiyacı yok. Sayın Basil özür diledi. İtidal ve barışın geleceğini umuyoruz. Bu konuda çabalarıma devam edeceğim. Yaşadığımız ekonomik kriz ortamında, Lübnan vatandaşlarının ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalıyız. Bu, temel görevimiz. Ben, Berri ve Basil’in, yani hepimizin hedefi bu” cevabını verdi.