Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İranlı muhalif lider Kerrubi’den Hamaney’e mektup | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İran muhalefetinin önde gelen ismi Mehdi Kerrubi, İran Dini Lideri Ali Hamaney’e, son protestolarla ortaya çıkan halk öfkesine yanıt olarak ‘zaman kaybetmeden yapısal reformlar’ yapma çağrısında bulunduğu açık bir mektup gönderdi.

2011’den beri ev hapsinde tutulan Kerrubi, Hamaney’den başkalarını suçlamak yerine İran’ın karşı karşıya kaldığı ekonomik ve siyasi sıkıntıların sorumluluğunu üstlenmesini talep etti.

Hamaney’e nadiren yöneltilen aleni eleştiride, Kerrubi, yüce rehberi yetkilerini istismar etmekle suçlayarak zaman kaybetmeden yönetme şeklini değiştirmeye çağırdı.

“Politikalarınızla yüzleşmek zorundasınız”

Partisinin resmi web sitesinde yayınlanan ve İran yetkilileri tarafından gizlenen mektubunda Kerrubi, “Sizleri, çok geç olmadan sistemde yapısal reformlar yapılmasına fırsat tanımaya, siyasi, ekonomik ve ülke dışındaki durumu doğru teşhis etmeye ve son yıllarda benimsenen politikaların gözden geçirmeye çağırıyorum. 3 yıldır ülkenin en üst düzey lideri konumunda bulunuyorsunuz. Fakat hala muhalif olarak konuşuyorsunuz. Son 3 yıldır, politikalarınızı uygulamak için büyük devrimci güçleri harcadınız ve şimdi sonuçlarla yüzleşmek zorundasınız” dedi.