Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Kuveyt’ten Suriye’deki Filistinli mültecilere 900 bin dolar bağış | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Kuveyt, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA), Suriye’deki kriz konusunda yaptığı çağrıya yanıt verme amacıyla, ‘Suriye’de bulunan Filistinliler’ için kullanılmak üzere 900 bin dolarlık bir bağış yaptığını açıkladı.

UNRWA tarafından dün yapılan açıklamada, “Suriye’deki çatışma, insani ihtiyaçların yokluğunun yanı sıra, ölümler, yaralanmalar, göçe zorlanma gibi olaylarla sivillerin hayatını kesintiye uğratmaya devam ediyor. Filistinliler de çatışmadan en fazla etkilenenler arasında. Filistin’den gelen yaklaşık 438 bin mülteci hala Suriye’de yaşıyor. Bunların yüzde 95’inden fazlası temel gıda ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için sürdürülebilir insani yardıma acil ihtiyaç duyuyor. Bunlardan 254 bini kişi Suriye içinde de göç etmek zorunda kaldığı gibi, 56 bini de ulaşılması zor, erişilemeyen alanlarda sıkıştı” ifadeleri kullanıldı.

UNRWA Genel Sekreteri Pierre Krahebühl, Kuveyt’in bağışı için teşekkür ederek, “Ajans’ın 2018 Suriye bölgesel krizine yönelik çağrısına cevap veren Kuveyt’e bu ek katkısı için minnettarız”dedi.

UNRWA’nın 2018’de Suriye bölgesel krizine insani yardımda bulunabilmesi için 409 milyon dolar gerekiyor.