Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana Türkiye en büyük kaybını verdi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 20 Ocak’ta Suriye’nin kuzeyindeki Afrin’de bulunan PYD/YPG’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonun başlangıcından bu yana en büyük kaybını verdi. Dün yaşanan çatışmalarda 11 asker şehit oldu.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamada, Türk ATAK askeri helikopterinin düşürüldüğü ve 2 askerin şehit olduğu belirtildi. Başbakan Yıldırım, “Helikopterin neden düştüğü konusu henüz net değil. Herhangi bir dış müdahaleyle düştüğü konusunda elimizde kesin bir delil, belge yok” şeklinde konuştu.

SDG’den helikopter açıklaması

Öte yandan ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Sözcüsü Mustafa Bali, Afrin’nin kuzeybatısındaki Raco bölgesinde Türkiye sınırı yakınlarında bir helikopterin vurulduğunu açıkladı.

Türkiye, Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı ile Suriye’nin kuzeyinde bulunan Afrin bölgesini YPG unsurlarından temizlemeyi hedefliyor. Ankara, YPG’yi, Türkiye yönetimlerine karşı 30 yıldır yasa dışı yollarla isyancı faaliyetler yürüten terör örgütü PKK’nın bir uzantısı olarak görüyor.

Öte yandan TSK tarafından ayrıntı verilmeden yapılan başka bir açıklamada ise, çeşitli bölgelerde yaşanan çatışmalar sonucu 9 askerin şehit olduğu ve 11 askerin yaralandığı belirtildi.

Başbakan Yıldırım daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Afrin’e Suriye’deki savaşa girmek için müdahalede bulunmadığı ve Suriye’ye atıfta bulunarak Türkiye’nin başka bir ülkenin toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu belirtmişti.

AK Parti İl Kongresi için geldiği Muğla’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, “Üzgünüm, ama hiçbir ülke sınırlarında büyüyen bir tümör gibi bir terör örgütü oluşumunu görmezden gelemez. Bu durum Türkiye için tehdit oluşturuyor. Böylece Ankara’nın uluslararası ve yerel yasalarına uygun olarak mücadele hakkı doğuyor” ifadelerini kullanmıştı.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyon boyunca bin 141 teröristin öldürüldüğünü, bu sayıya yaralı ve gözaltına alınan terörist sayısının eşlik ettiğini belirtti.