Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan Konsolosluğu, Basra’da yeniden açılacak | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Basra kentindeki yerel yönetim, Suudi Arabistan Konsolosluğu’nun bölgede çok yakında açılacağını belirtti. Suudi hükümetinden bir heyet, konsolosluğun yeniden açılmasını koordine etmek üzere Basra Valisi Esad Aydani ile bir araya geldi.

Vali Aydani, “Konsolosluğun birkaç hafta içinde açılmasını umduğunu ve başlangıçta geçici bir karargâhta olacağını ve daha sonra kalıcı bir karargâha geçeceğini” ifade etti.

Öte yandan son üç günde, Savunma ve İçişleri Bakanlığı ortak bir askeri kuvvet, Basra kentine geldi. Askeri kaynakların çoğu, organize suç çetelerinin ortadan kaldırılması için kapsamlı bir güvenlik operasyonunun başlatıldığını ifade etti.

Suudi konsolosluk yakın zamanda açılacak

Bu arada Basra’daki yerel yönetim, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme ve güçlendirme bağlamında Suudi konsolosluğunun kentte yakın zamanda açılacağını doğruladı.

Savunma Bakanlığına ait bir kaynak Şarku’l Avsat’a, Basra’ya acil müdahale ekibi ve özel operasyon biriminden bazı askeri birliklerin geldiğini aktardı. Basra valisi Aydani, güvenlik güçleri arasındaki tam koordinasyonun varlığını ve bu süreçteki istihbarat çabasını dile getirdi.

Aydani, yapılan basın açıklamasında Basra’ya askeri birliklerinin gelme sebebinin, donanım eksikliği ve kentte mevcut güvenlik güçlerinin sayısı ve yakın tarihte çıkan ihlal sayılarının olduğunu söyledi. Vali Aydani, “Güvenlik güçlerinin görevi, güvenlik ve istikrarı korumak ve suç unsurlarını ortadan kaldırmaktır” dedi.

“Basra’da istikrar sağlanacak”

Basra’daki güvenlik kaynaklarına göre, istihbarat ajansları, uyuşturucu ticaretinde yer alan kişilerin isimlerini ve yabancı şirketlerin gaspını ve sınır geçişlerinde kaçakçılık operasyonlarının listesini hazırladı. Ayrıca lisanssız silahlar için ev araması düzenledi.

Buna karşılık, Basra eski valisi Yargıç Veil Abdullatif, “Birkaç gün içinde başlayan güvenlik kampanyasının Basra’da istikrar sağlayacağını” umuyor.

Veil, Şarku’l Avsat ile yaptığı röportajda, kentteki güvenlik güçlerinin sayısının yetersiz olduğunu ve güvenliği sağlayamadığını belirtti.