Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

ABD İHA’sı Rus tankını vurdu | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Amerikalı yetkililer Salı günü yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Pazar günü rus yapımı T-72 tankı vurduğunu duyurdu. Bu olayla birlikte ABD’nin bir haftalık süre zarfında ikinci defa Suriye ve müttefiklerini hedef aldığı belirtiliyor.

Amerikan yapımı M9 İnsansız Hava Aracının(İHA) Suriye’nin Tebiye köyü yakınlarında düzenlediği saldırıda ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyondan ölen veya yaralanan olmadı.

Harrigian, kesin bilgi vermekten kaçındı

ABD Hava Kuvvetleri Merkez Komutanlığı Komutanı Jeffrey Harrigian, gazetecilere verdiği demeçte tankı kimin kullandığına dair spekülasyon yapmaktan kaçındı. ABD’li Komutan yapılan hava saldırısı sırasında Suriye Hükümeti safından en az iki kişinin öldüğünü kaydetti.

ABD Ordusu yaptığı açıklamada, kendi savunma menziline giren bir tankın vurulduğunu duyurdu.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis konuya ilişkin, ‘’Olay belki de iki kişinin yaptığı bir durumdan ibaret. Büyük bir saldırıymış gibi abartmak istemem’’ ifadelerini kullandı.

Saldırıda 100 kişi öldü

Saldırı bir hafta içinde ikinci defa tekrarlandı. Zira Koalisyon ile Suriye Hükümeti arasında geçtiğimiz Çarşamba gecesi şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Çatışma sırasında yaklaşık 100 kişi öldü.

ABD öncülüğündeki koalisyon, Beşar Esed birliklerine ait çok sayıda tank ve roketatarın, Fırat nehrine yakın Koalisyon mevzilerini hedef aldığını kaydetti.

Operasyon 3 saat sürdü

Harrigian’ın ifadelerine göre, ABD kuvvetlerinin talebi üzerine, koalisyon birliklerine ait F-15 savaş uçağı, İHA, seyir füzeleri ve bunlara ek olarak AH-64E Apache helikopterinin yer aldığı operasyonun yaklaşık üç saat sürdüğünü aktardı. ABD’li komutan ateşkes kararına dikkat çekerek, ‘’Sadece düşman güçlerinin batıya geri çekilmeye çalışmasıdır’’ ifadelerini kullandı.

Gerginlik geniş alana yayılabilir

Bu olay, ABD tarafından desteklenen Kürt güçlerinin(SDG) kontrolünde bulunan ve zengin petrol kaynaklarının yer aldığı Suriye’nin doğusunda gerginliğin daha fazla alana yayılacağının bir işareti olarak görülüyor.

Kremlin dün yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta meydana gelen saldırıda ölen Rus askerinin olduğuna dair herhangi bir veriye sahip olmadıklarını kaydetti.