Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Pakistan’da beyin omurilik sıvısı dolandırıcılığı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Pakistan polisi, fakir kadınları dolandırarak çeyiz fonu sağlanması vaadiyle onlardan bir miktar beyin omurilik sıvısı alan bir çeteyi çökertti.

Polis kaynakları, çetenin sıvıyı Pakistan’da karaborsada sattığını ifade etti. Soruşturma ekibi, kurbanlardan birinden aldıkları bilgiyle Pencap eyaleti, Hafizabad bölgesinde faaliyet gösteren 5 kişiyi gözaltına aldı. Söz konusu dolandırıcılar, kurbanları çeyiz fonu için Lomber Ponksiyon testi yapılmak üzere kan örneklerinin alınması gerektiğine inandırıyorlardı.

Polis, bu beyin omurilik sıvısının, omurilik nakli sırasında kullanılmak üzere karaborsada satıldığından şüpheleniyor.

Hafızabad polislerinden biri olan Abdulmecid’in AFP’ye yaptığı açıklamada, “Şüpheliler, bölgedeki en az 6 kadından bir miktar beyin omurilik sıvısı alındığını, ardından bir devlet hastanesinde çalışan bir adama sattıklarını itiraf etti. O görevli de şu an tutuklu” şeklinde konuşarak konu hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Öte yandan bir başka polis olan Muhammed Umran, beyin omurilik sıvılarının alınması nedeniyle en az 90 kadının felç kaldığını belirtti. ‘Daily Jang’ gazetesinin çete mağdurlarına yer vermesinin ardından ülkede geniş yankı bulduğu ifade edildi.

Pakistan yasadışı organ ticaretinde dünya çapında ilk sıralarda yer alıyor. Pencap’da bazı doktorlar geçtiğimiz yıl, yasadışı böbrek ticareti yaptıkları için tutuklanmışlardı.

Pakistan’da akrabalar arasında organ bağışına izin veriliyor. Bunun ise gönüllü olarak yapılması şart koşuluyor.