Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

ABD’li astronotların 3’te biri kadın | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz yıl Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’ne (NASA) aya yeni bir astronot grubu gönderilmesini emretmişti.

Uzayda yalnızca ABD bayrağının asılmasından da öte Mars’ta bir üs kurulması için bir grubun gönderilmesi çağrısında bulunmuştu. NASA’ya bağlı Johnson Uzay Merkezi Başkanı Dr. Ellen Ochoa, bu kez kadınların çoğunlukta olacağını söyleyerek bugün ABD’li astronotların 3’te birinin kadın olduğunu belirtti.

Bu yüzyıl ilk aya ayak basanın bir kadın olabileceğine işaret etti.

Kadınlar, erkek dönemdeki uzay çalışmalarında da yer almışlardı. Fakat şu ana kadar aralarından aya ayak basan olmadı. Seferlerin başlamasından bu yana uzaya toplam 50’den fazla kadın gitti.

ABD-Rusya ilişkilerindeki gerilim, Rusya’nın 2016 seçimlerinde müdahalesiyle tırmanırken, Ochoa, Uluslararası Uzay İstasyonunun çalışmalarının ve planlarının her zaman siyasetin üstünde olduğunu söyledi. Ochoa ayrıca, “İki ülke arasındaki siyasi tartışmalardan hiç etkilenmedik. En büyük hedefimiz uzayı birlikte güvenli ve etkin bir şekilde keşfederek yeni ve tarihi başarılara ulaşmaktır” dedi.

Bununla birlikte, Ochoa, “Mars’a gitmek için ay bölgesinde faaliyetler başlatmayı planlarken Trump’ın bu isteğinin süreci hızlandıracağına inanıyoruz. Ancak büyük meblağlara ve net bir finansal araştırmaya ihtiyaç duyuyoruz” dedi.