Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

DEAŞ, Haşdi Şabi milislerine pusu kurdu: 27 ölü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Irak Haşdi Şabi Heyet Başkanı Falih el-Fayyad, bugün yerel basına yaptığı açıklamada, Başbakan Haydar İbadi’nin Kerkük’ün güneybatısındaki es-Saaduniye bölgesinde meydana gelen olay hakkında acil bir soruşturma açılmasını emrettiğini belirtti. Fayyad, ayrıca öldürülen üyelerinin intikamının alınacağını da söyledi.

Fayyad, Haşdi Şabi’nin web sitesinde yaptığı açıklamada, “Başbakan ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Haydar el-İbadi, Kerkük’te yer alan Saaduniye ve Havice bölgelerinde Haşdi Şabi güçlerinin maruz kaldığı hain pusunun soruşturulması emrini verdi. İbadi, ayrıca şehitlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. DEAŞ kalıntılarını yok ederek intikamımızı alacağız” şeklinde konuştu.

Haşdi Şabi örgütünden bugün erken saatlerde yapılan açıklamaya göre, yağmurlu havayı fırsat bilen DEAŞ militanları Haşdi Şabi milislerine yol üzerinde pusu kurdu. DEAŞ’lı teröristlerin Irak askerleri kılığında saldırıyı düzenlediği belirtildi. Çatışmaların iki saatten uzun sürdüğü belirtilirken zorlu hava şartları ve saldırganların sayıca çok olması nedeniyle 27 kayıp verildiği açıklandı.