Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

OSN ile Netflix anlaşma imzaladı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Ortadoğu’nun eğlence şirketi OSN, uluslararası Netflix ağı ile bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma, iki tarafın işbirliğini güçlendirmek ve sektördeki faaliyetlerin entegrasyonu için önemli bir adım olarak nitelendirildi.

Eğlence sektöründeki değişiklikler ve dünya genelindeki gelişmeler karşısında yeni bir ittifak olarak görülen ortaklık, OSN ücretli televizyon hizmetlerine yeni orijinal içeriklerin eklenmesi ve Netflix aracılığıyla yeni içeriklerin internet üzerinden yayınlandığı bir platformun hizmete sunulmasını sağlayacak.

Bu ortaklıkla birlikte Netflix’in içeriklerine ulaşabilir hale gelecek olan OSN üyeleri, bu hizmeti yılın ikinci çeyreği sonunda piyasaya sürülecek yeni bir cihazı temin ederek elde edebilecekler. İlk etapta kullanıcıya yönelik yüksek değer ve odaklanmanın ön plana çıkarılacağı anlaşma, Netflix’in bölgede yayılmasını sağarken, OSN aracılığı ile Netflix’in içeriklerinin herkese ulaşmasını kolaylaştıracak.

“Bölgedeki eğlence sektörünün geleceği tedarikçilere bağlı”

OSN şirketinin CEO’su Martin Stewart, yaptığı açıklamada, “Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki eğlence sektörün geleceği, her seviyede daha fazla değer ve daha çeşitli seçenekler sunan tedarikçilere bağlıdır. Netflix’le olan ortaklığımız, tüm müşterilerimize en üst düzeyde esneklik ve en iyi imkânları sunmaya çalıştığımız konusundaki kararlılığımızı yansıtıyor. Ayrıca, Disney, HP, Fox, NBC Universal, Sony ve dünyanın diğer büyük yapım stüdyolarıyla uzun vadeli ortaklıklara dayanan çeşitli programlar sunuyoruz. Bunlara Netflix’in eklenmesi, abonelerimize daha fazla seçenek sunma ve çeşitli içeriklere tek bir platform üzerinden erişme imkânımız arttırıyor” dedi.

“Sektör için önemli bir adım”

OSN CEO’su Şarku’l-Avsat’a verdiği demeçte, “Netflix ile olan ortaklığımız, sektördeki uyum ve işbirliğinin geliştirilmesine yönelik önemli bir adımdır. Bu ortaklık, önümüzdeki aylarda piyasaya süreceğimiz yeni OSN Box cihazları ile üyelerimize Netflix ürün yelpazesini ve içeriğini görüntüleme imkânı sunmamızı sağlayacak. Ayrıca üyelerimiz, Netflix abonelik ücretlerini OSN faturası üzerinden ödeyebilecekler” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, Netflix CEO’su Reed Hastings’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinden sorumlu yardımcısı Mia Ferraris, OSN aracılığıyla bu yıl sunulacak olan çığır açıcı ortaklığın önemini vurgulayarak, “Bu yıl sunulacak 650’den fazla orijinal eserimiz var” dedi.

Geniş bir yelpaze sunuyor

Anlaşma, OSN üyelerine, Hollywood filmleri, TV dizileri ve programları, belgeseller, bağımsız yapımlar, stand-up şovları ve çocuk programlarının yanı sıra Will Smith ve Joel Edgerton’un başrollerini paylaştıkları ‘Bright’ filmi gibi başyapıtların yer aldığı Netflix’in film projelerinin sunulduğu geniş bir yelpaze sunuyor. Ayrıca Netflix’in ilk Arapça stand-up komedisi olan ve Lübnanlı sanatçı Adel Karam tarafından sunulan Adel Karam: Live from Beirut programı da yakında platformda yer alacak içeriklerin arasında bulunuyor.

Dubai International Financial Centre (DIFC) bünyesinde bulunan Panther Media Group’a ait Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın lider eğlence şirketi OSN bölgede 24 saat yayın yapma hakkına sahip. Netflix, 190’dan fazla ülkede 117 milyonun üzerinde üyesinin günde 140 milyon saatten fazla dizi ve film izlediği, üyelerine orijinal diziler, belgeseller ve sinema filmleri sunan dünyanın lider internet eğlence hizmetidir.