Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Abbas’tan Filistin için barış konferansı çağrısı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) hitabında, İsrail-Filistin sorununun çözümü için çok taraflı bir mekanizma kurulması ve Filistin’in BM’de üye ülke olarak tanınması çağrısında bulundu.

Abbas, BMGK’de yaptığı açıklamada “Uluslararası meşruiyet kararlarına dayalı olmak 2018 yılının ortasında İlgili tarafların, uluslararası ve bölgesel aktörlerin özellikle Güvenlik Konseyi üyelerinin ve Uluslararası Dörtlünün geniş kapsamlı katılımları ile barış için uluslararası bir konferans düzenlemeye çağırıyoruz” dedi.

Filistin’i tanınma çağrısı

Çok taraflı bir uluslararası mekanizmanın kurulması çağrısında bulunan Abbas Filistin Devletini tanımayan devletlere çağrıda bulunarak “Oslo anlaşmasına göre kalıcı statü sorunlarını çözmek için müzakerelerde iki tarafın birbirine yardımcı olması gerekir” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletlerin 193 üyesinden sadece 138 devlet Filistin’i tanıdı. Başkan Abbas, Filistinlilerin BM’de tam üyelik elde etmek için çabaları yoğunlaştıracaklarını söyledi.

Abbas konuşmasını şöyle sürdürdü, “İki devletli çözüm, yani başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti’nin ilkesinin, 4 Haziran 1967 sınırları içerisinde İsrail devletinin yanında barış ve güven içinde yaşamasıdır.”