Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Arjantin’de Rus diplomatik kuryesiyle kokain kaçıran çete yakalandı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Arjantinli yetkililer ülkeden diplomatik kurye ile Avrupa’ya kokain kaçıran şebekenin beş üyesinin yakalandığını açıkladılar. Arjantin Güvenlik Bakanlığı, ülkedeki Rusya Büyükelçiliği’ni kullanarak, Avrupa’ya kokain kaçırıldığını açıkladı.

BBC’de yer alan habere göre, 2016 yılının Aralık ayında, Rusya Büyükelçisi’nin ihbarı üzerine büyükelçiliğe bağlı bir binada polis arama yapmış ve diplomatik bir kuryenin içine yerleştirilmiş 400 kg kokaini bulmuştu.

Diplomatik çantaya takip cihazı

Fakat Arjantin polisi kokaini bulduğunu açıklamadı ve gizli bir operasyon başlattı. Polis, kokaini alıp yerine un yerleştirdiği diplomatik bagaja takip cihazları yerleştirdi.

Arjantin İçişleri Bakanı Patricia Bullrich, Buenos Aires’deki Rusya Büyükelçiliği’nde, Rusya ve muhtemelen Almanya’ya gönderilecek olan iyi kalite kokainin piyasa değerinin 50 milyon Euro (62 milyon dolar) olduğunu bildirdi.

Arjantin, Rusya, Almanya üçgeni

Kaçakçılık şebekesinin başı olduğu düşünülen kişinin Almanya’da olduğunu ve Alman polisi tarafından tutuklanmasının beklendiğini vurgulayan Bakan, şu ana kadar Arjantin’de birisi polis memuru olmak üzere iki kişi tutuklandığını ayrıca Rusya’da üç kişinin tutuklandığını sözlerine ekledi.