Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Nijerya’da kız öğrenciler kaçırılma korkusu nedeniyle okula gitmiyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Alman Haber Ajansı (DPA) Boko Haram terör örgütünün Nijerya’nın Lagos şehrinde yaklaşık 110 kız öğrenciyi kaçırmasının ardından panik yaşayan diğer kız öğrencilerin okula dönmek istemediğini bildirdi.

Ajans, 19 Şubat’ta silahlı kişiler tarafından saldırıya uğrayan Yobe eyaletindeki Dapchi kasabasında bir lisenin bir hafta kapalı kaldıktan sonra dün tekrar açıldığını ancak öğrencilerin okula gitmediğini kaydetti.

Korku içindeki kız öğrencilerden ikisinin babası olan Muhammed Mili, ajansa yaptığı açıklamada “İki kızım korktukları için okula dönmek istemiyor. Onlar gibi biz ebeveynler de korkuyoruz” dedi.

Kızlardan bir diğerinin babası olan Muhammed İbrahim de “Kızım için eğitimin güvenli olduğu başka bir kasabadaki başka bir okul arıyorum” ifadesini kullandı.

Yobe eyaletindeki Eğitim Komiseri Muhammed Emin, öğrencilerin gitmeyi reddetmeleri nedeniyle okulun halen kapalı olduğunu doğruladı.

DPA, hükümetin resmi olarak 906 öğrenciden 110’unun kaçırıldığını doğrulamasının ardından bölgedeki korkunun devam ettiğini, kaçırılan öğrencilerden geçen hafta pazartesiden beri haber alınamadığını aktardı.

Nijerya Hava Kuvvetleri, Dapchi’de kaçırılan kızları arama çalışmalarına yardım için ek birliklerin ve uçakların konuşlandırıldığını açıkladı.

Alman Haber Ajansı, Boko Haram’ın 2014’te de Çibok kasabasında bir okulun yurduna baskın yaparak yaklaşık 200 civarı kız öğrenciyi kaçırdığını bildirdi.

Boko Haram terör örgütünün üyeleri geçtiğimiz yıllar içinde binlerce kadını ve kızı kaçırarak ya onlarla evlendi ya da köleleştirdi.
Terörist grup 2009’dan bu yana ise on binlerce kişiyi öldürdü. 2,5 milyon insanın evlerini terk etmesine neden oldu.