Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Avrupa soğuğa teslim oldu | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Kuzey Kutbu’ndaki beklenmeyen sıcak hava dalgaları nedeniyle Avrupa’da kutuplardan gelen soğuk hava dalgası kendini hissettirdi. Verilere göre iklim değişikliği nedeniyle Kıta’ya hakim olan bu hava değişimi tekrarlanabilir.

Grönland’ın kuzeyindeki Morris Jesup Burnu’nda 2018’in başından bu yana sıcaklık rekor süreyle 61 saat boyunca sıfırın üstünde kaydedildi.

Danimarka Meteoroloji Enstitüsü’den hava durumu uzmanı Ruth Mottram bunun şu ana dek görünen en kötü durum olduğunu söyledi.

Sıcak havanın Atlas Okyanusu ve Bering Boğazı yönünden Kuzey Kutbu’na doğru ilerlemesi sıcak havayı güneye itiyor.

Enstitü verileri, Kuzey Kutup Dairesi’nde sıcaklıkların mevsim normallerinin 20 derece üzerinde seyrederek sıfırın altında 8 dereceye ulaştığına işaret ediyor.

Dün Roma’da, tarihinde çok nadir görülen bir kar fırtınası yaşandı. Hafta boyunca sıcaklığın 10 derecenin altına düşmesinin beklendiği Belçika’da belediye başkanları, evsizlerin barınaklara gitmeyi reddetmesi halinde gözaltına alınmalarının planlandığını duyurdu.

Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgası, Varşova ve Oslo gibi şehirlerde sıcaklığın sıfırın altına düşmesine neden oldu.

Hamburg Üniversitesin’den Profesör Lars Kaleschke, Twitter üzerinden yayınladığı mesajda “Deliren hava dehşet ve korku salmaya devam ediyor” yorumunda bulundu.

Bilim insanları, buzulların küresel ısınma nedeniyle uzun vadede eriyeceğini ve sıcak suyun ortaya çıkmasıyla birlikte atmosferdeki ısının yükseleceği konusunda uyardı.

ABD Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezi, Kuzey Buz Denizi bölgesinde şubat ayı sonlarında 1 milyon kilometrekare düşüş yaşanarak 14.1 milyon kilometrekareye gerilediğini bildirdi. Bu rekor düşüş, bölgede Mısır’ın yüzölçümüne eşit bir alanın kaybolduğu anlamına geliyor.