Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Yemen’de Husiler’e ağır darbe | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen ordusu, Nehm ve Beyda’da İran yanlısı Husilerle girilen şiddetli çatışmalar sonucu aralarında saha komutanlarının bulunduğu en az 50 Husi milisi etkisiz hale getirdi.

Askeri kaynakların aktardığı bilgilere göre, dün, Sana’nın kuzeydoğusundaki Nehm’de, Arap Koalisyonu uçaklarının havadan destek verdiği hükümet güçleri ile isyancı Husi milisleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Yemen ordusu resmi internet sitesinden paylaşılan bilgiye göre, çatışmalar engebeli araziye sahip bölgenin ön cephesinde yoğunlaştı. Dabua bölgesinin kuzeyinde bulunan el-Tebab’da meydana gelen çatışmalar, ordu güçlerinin Husi milislerine yönelik operasyonlarla bu bölgeye itilmesinin ardından gerçekleştiği belirtildi.

17 milis öldürüldü

Çıkan çatışmalar sonucu, Husi saha komutanlarından Eşref Abduh Hatem Şamih, Abdulaziz Muhammed el-Akibi ve Eşref Abdullah eş-Şami de dahil olmak üzere en az 17 Husi milis öldürüldü, onlarcası da yaralandı.

Ayrıca eş zamanlı olarak Dabua bölgesinin batısı ve el-Hul köyündeki Husi milislere ait üslerin yoğun bombardımana tutulmasıyla en az bir askeri araç ve bir başka zırhlı araç imha edilirken, meşru güçler Husilerden 4 saha komutanı da dahil olmak üzere 33 unsuru ele geçirdi. Kaynaklar, Arap Koalisyon’u uçaklarının orduya eşlik ettiğini ve dağlık bölgelerdeki birkaç noktada Husileri hedef aldıklarını belirtti.

Beyda bölgesi cephesinde ise, halk tarafından desteklenen ordu güçleri, dün, Nita ilçesinde başlatılan yeni bir askeri operasyon çerçevesinde, bölgenin doğusunda önemli bir ilerleme kaydetti. Yemen ordusu resmi sitesine göre, ordu güçleri, ilçedeki stratejik Suran ve Hamra dağları ile Âşar bölgesinde kontrolü ele geçirdi.

4 bölgede kontrol ele geçirildi

Ordu ayrıca çatışmaların yoğunlaştığı bir dönemde, Mecrur, Saha, Hamra el-Kuhuz ve Hamra el-Necr bölgelerinde de kontrol sağlamayı başardı.

Meşru güçlerin, stratejik Fadha dağı yakınında, Karha dağlarındaki Husi bölgelerine yönelik operasyonlar düzenlediğini belirten resmi kaynaklar, Hamra Dağları’nın kurtarılmasının ardından ordu güçlerinin Zahr Dağı’na doğru ilerledikleri ve Husilerin Ukbetu’l Kanza’ya doğru ilerleme planlarını boşa çıkardıklarını belirtti.

Kaynaklar ayrıca, Arap Koalisyonu uçaklarının Ukbetu’l Kanza’daki Nu’man beldesinde Husi milislerinin bulunduğu noktaların yanı sıra Beyda’nın doğusundaki Şa’b Leban, Zahr Dağı’nın batısı ve Nati ilçesindeki Husi üslerini bombaladığını aktardı. Yemen ordusunun sitesine göre, kara operasyonları ve bombardımanlarda, 25’i Hamra dağlarında olmak üzere onlarca Husi milis öldürüldü, yüzlercesi yaralı olarak ele geçirildi.