Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Afrin’de 36 milis öldürüldü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Cumartesi günü gerçekleştirilen hava saldırılarında rejimine bağlı 36 milisin öldürüldüğünü bildirdi.

TSK savaş uçaklarının Afrin’in kuzeyinde yer alan Kafr Cenne’yi hedef aldığını duyuran SOHR, cesetlerin hala enkaz altında olduğunu ve hava saldırılarının artarak devam etmesi nedeniyle çıkarılamadıklarını belirtti.

YPG’nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), TSK saldırılarında hedef alınan bu noktalarda rejim güçlerinin bulunduğunu açıkladı.

TSK savaş uçakları, Perşembe günü 14, Cuma ise 4 YPG’linin öldürülmesinden sonra, bu bölgeyi iki gün içerisinde üçüncü kez hedef aldı. Bu durumda, Perşembe gününden bu yana toplam 54 milis TSK saldırılarında öldürüldü.

YPG, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na karşı, Suriye rejiminden müdahale talebinde bulunmuş, Suriye devlet televizyonu ‘Halk Kuvvetleri’ isimli milislerin Afrin’e girdiğini duyururken, YPG ise Afrin’e girenlerin rejim güçleri olduğunun altını çizmişti.

Afrin’deki çatışmalar birkaç eksen üzerinde devam ederken, bu kuvvetler YPG’nin yanında birçok cephede konuşlandırıldı.

TSK, 20 Ocak’ta Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasından bu yana, birçok köy ve kasabayı kontrol altına alırken, Halep’in kuzeyindeki stratejik Burseya Dağı’nın da büyük bölümünü kontrol etmeyi başardı.

Ankara, terörist olarak tanımladığı YPG’nin sınırları yakınında Kürt özerkliği kurmasından endişe ediyor.

TSK ve müttefiği olan gruplar, harekatın başlamasından bu yana 80’den fazla köy ve kasabayı kontrol etmeyi başardı.

Türkiye, TSK’ya mensup 40 askerin şehit olduğunu duyururken, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Afrin’de 149 sivilin hayatını kaybettiğini öne sürdü.