Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Şam Bürokrasisi: Rusya onaylıyor Esed atıyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Esed ordusunda görevli Tuğgeneral Süheyl el-Hasan, Rusya’nın isteği üzerine “Kaplan güçleri” olarak bilinen kuvvetleri ile beraber Doğu Guta’ya atanmıştı. Hasan’ın, Suriye’de faaliyet gösteren Rus askeri liderlerinin memnuniyetini kazandığı söyleniyor. Aynı şekilde Rusya’nın güvenini kazanmış olan Riyad Abbas Esed güçlerine bağlı Askeri Polis Komutanlığı’na atandı. Riyad daha önce de Halep’deki Askeri Polis Şefliği görevinde ve şehrin siyasi güvenlik kurumu başkanlığındaki başarılarından dolayı Suriye’deki Hmeymim askeri üssündeki Rus liderler tarafından takdir edilmişti.

Suriye Arap Baas Sosyalist Partisi iki gün önce, sosyal paylaşım sitesi üzerinden Riyad Abbas’ın tayin haberini duyurdu.

Esed rejimi Askeri Polisi’nin yeni komutanı Rusya’nın seçimiyle atandı. Tuğgeneral Abbas, Halep’teki rejim yanlıları arasında popüler bir isim. 2015’te insan hakları ihlallerinin belgelenmesi için İnsan Hakları Bürosu tarafından hazırlanan bir listede adı geçti. Bu listede Suriye’de insanlık suçu işleyen 30’dan fazla kişinin ismi geçiyor.

Rusya’nın 2015’te Suriye savaşına müdahalesinden bu yana rejim, Askeri Polis Birimi’ni güçlendirme kararı aldı. Bu kurum ordu içi düzeni ve orduya alım ile ilgili olaylarda görev yapıyor. Ancak mevcut güvenlik sistemi, güvenlik servisleri sivil polis çalışmaları kapsamında yapılıyor.

Halep’in kontrolü ele geçirildikten sonra, Esed kuvvetleri ve müttefik milisler tarafından ihlallerin azaltılması için askeri polisin güvenlik durumunu kontrol altına alma ihtiyacı doğdu. Bu görevi 2016’dan 2018’e kadar Halep’teki Rus askeri polisi tarafından yapılıyordu. Ancak 2018’in başında Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı 393 Çeçen savaşçı Rusya’ya geri döndü.

Son birkaç ay boyunca, Esed rejiminin askeri ve güvenlik sistemlerinde birçok değişiklik yapıldı. Bu yılın başında Abdullah Eyüb Savunma Bakanlığı’na atanırken, Halep, Hama, Tartus ve İdlip’deki askeri güvenlik şubelerinin Başkanları değiştirildi.