Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’ne yönelik saldırı planı önlendi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD, Ankara Büyükelçiliği’nin güvenlik tehdidi gerekçesiyle bir gün süreyle kapalı tutulacağını duyururken Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat birimleri, söz konusu Büyükelçiliğe eylem hazırlığındaki 4 Iraklıyı yakaladı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat birimler ile MİT’in birlikte yürüttüğü çalışmalar sonucu DEAŞ terör örgütüne üye olduklarından şüphelenilen 2 Iraklı Ankara’ya giden bir otobüste yakalandı. Ardından şüphelilerle bağlantılı oldukları tespit edilen diğer 2 Iraklı da Samsun’da gözaltına alındı.

Operasyonda çeşitli dijital verilere el konulurken yakalanan 4 Iraklının ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne eylem hazırlığında olduğundan şüphelenildiğini belirtildi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, ‘güvenlik tehdidi’ nedeniyle 5 Mart’ta kapalı olacağı ve sadece acil hizmetlerin verileceği belirtilen bir bildiri yayınlamıştı.

Büyükelçilik bildirisinde Türkiye’deki ABD vatandaşlarından Büyükelçilik binasının yanı sıra turistik alanların yanı sıra alışveriş, spor ve eğlence merkezlerinden de uzak durmalarını istemişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ’a yönelik başlattığı soruşturma kapsamında örgüte üye olduğundan şüphelenilen 20 kişi hakkında da gözaltı kararı çıkardı.

Polis, dün sabah başlattığı operasyonda yabancı uyruklu 12 kişiyi gözaltına alırken diğer şüphelileri yakalamak amacıyla operasyonun devam ettiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, 26 Şubat – 5 Mart arasında terör örgütleriyle mücadele kapsamında bin 79 operasyon düzenlendiği, terör örgütü DAEŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 46, sol terör örgütleriyle ilişkileri olduğu iddiasıyla 37 kişinin gözaltına alındığı ve 20 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca güvenlik güçlerince, patlayıcı yapımında kullanılan 578 kilogram madde, 17 el bombası, 24’ü ağır ve uzun namlulu olmak üzere 27 silah ile 55 bin 526 adet mühimmat ele geçirildiği bilgisi de yer aldı.
DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında geçen perşembe günü Suriye’den Türkiye tarafına geçmek isteyen ve terör örgütüne üye olduklarından şüphelenilen bir çift üç çocuğu ile birlikte Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde askerler tarafından yakalandı.

Gözaltına alınarak karakola götürülen çiftin kimlik kontrollerinde DEAŞ terör örgütü üyesi olmak suçundan Interpol tarafından kırmızı bültenle arandıkları bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınanlardan İsmail S. tutuklanırken, eşi ve çocukları ise sınır dışı edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Ankara ve Konya’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda da terör örgütü Heyetu Tahriru’ş Şam (HTŞ) üyesi olduğu tespit edilen 5 kişi gözaltına alındı.