Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

May ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, ‘Stratejik Ortaklık Konseyi’ toplantısına başkanlık yaptı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İngiltere Başbakanı Thresa May, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’la Londra’daki başkanlık konutunda bir araya geldi. Yapılan yazılı açıklamada, May ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi başkanlığında Londra’da “İngiltere-Suudi Arabistan Stratejik Ortaklık Konseyi” toplantısı gerçekleştirildiği bildirildi. ‘Stratejik Ortaklık Konseyi’ toplantısına çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.

Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA’nın haberine göre iki dost ülkenin ekonomi, sağlık, eğitim, savunma, güvenlik, ticari ve çeşitli stratejik alanlarda işbirliğini geliştirme iradesini ortaya koyduğu belirtildi.

Ayrıca bölgedeki son gelişmelerin ele alındığı görüşmelerde bölge istikrarını sağlamak için terörle mücadeledeki gerekliliğin altı çizildi.

Veliaht Prens ve İngiltere Başbakanı, iki ülke arasında eğitim, bilim ve insani yardım konularında uzlaşı mutabakatı imzaladı.

Başbakan May, Veliaht Prens’ten Kral Selman’a selamlarını iletmesini istedi. İkili ayrıca, Suudi Arabistan-İngiltere arasında gerçekleşen ‘Stratejik Ortaklık Konseyi’ toplantısı münasebetiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.