Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

WHO: Suriye’deki sağlık merkezlerine 2 ay içinde 67 saldırı düzenlendi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Suriye’de, Ocak ve Şubat ayları boyunca sağlık merkezleri ve sağlık çalışanlarına yönelik 67 saldırı düzenlendiğini açıkladı. Bu rakamın geçtiğimiz yılın yarısına eşit olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Sağlık merkezleri ve çalışanlarına yönelik saldırılar kabul edilemez” denildi.

İsviçre’nin Cenevre kentinde, konuya ilişkin olarak gazetecilere açıklama yapan WHO Resmi Sözcüsü Christopher Lindmeier, Şubat ayı boyunca, Suriye’deki sağlık merkezleri ve ilk yardım araçlarına yönelik 39 saldırıya dair soruşturma yapıldığını belirtti. Bu saldırıların 28’inin Şam’ın Doğu Guta bölgesinde, 10’unun İdlib’de, birinin ise Humus’ta gerçekleştirildiğini açıkladı.

BM: Doğu Guta’ya ulaşan insani yardım konvoyu tehlikede

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM), bugün, Doğu Guta’ya ulaşan insani yardım konvoyunun, bombardımanların yeniden başlaması nedeniyle tehlikede olduğu uyarısını yaptı.

BM’nin Suriye’deki faaliyetlerinden sorumlu İnsani İşler Koordinatörü Ali el-Zateri, bugün, AFP’de yer alan açıklamasında, “Rusya’nın garantörlüğüne rağmen Doğu Guta’nın Duma kenti ve çevresine düzenlenen bombardımanlar, bugün bölgeye giriş yapan BM ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin ortaklaşa gönderdiği insani yardım konvoyunu tehlikeye atıyor” dedi.

Doğu Guta’ya yönelik saldırılar yeniden başladı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), bugün, insani yardım konvoyunun bölgeye girişinden kısa bir süre sonra rejim güçlerinin Doğu Guta’ya yönelik saldırılarını yeniden başlattığını bildirdi.

BM ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi tarafından Doğu Guta’ya gönderilen insani yardım konvoyu gıda yüklü 13 tırdan oluşuyor.

Zateri tarafından yapılan açıklamaya göre, BM, Suriye’nin tamamına insani yardım gönderilmesi amacıyla bütün bombardımanların durdurulmasını talebini yineledi.

940 sivil hayatını kaybetti

Esed rejimine bağlı güçler, 18 Şubat’tan bu yana Doğu Guta’ya yönelik şiddetli bombardımanlarını sürdürüyor. SOHR tarafından verilen son bilgilere göre, bombardımanlar sonucunda 200’ü çocuk olmak üzere en az 940 sivil hayatını kaybetti.