Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Erdoğan: Afrin’deki kuşatma çemberi akşama kadar tamamlanacak | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 46. Muhtarlar Toplantısı’nda, bugün yaptığı açıklamada, akşama kadar Afrin’deki kuşatma çemberinin tamamlanmış olacağını söyledi.

“Siviller özel bir koridor ile Afrin’den çıkarılıyor”

Erdoğan, siviller hakkında yaptığı açıklamada, “Bakın şu anda önce siviller arabalara bindirilerek özel bir koridor ile Afrin’den çıkarılıyor” dedi.

Erdoğan’ın bu açıklamaları Türk ordusunun, 12 Mart’tan bu yana Afrin’in kuşatma altında olduğuna ilişkin açıklamasının ardından geldi.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yetkilisi Redur Halil, “Görünen o ki, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu gece Afrin’in düşeceğini söyleyerek hayal kuruyor. Şehirde yüzbinlerce sivil var. Türk ordusu yaklaşmasına bu kadar kolay izin verilmeyecek” diyerek uyarıda bulundu.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) 20 Ocak’ta, YPG unsurlarına yönelik Afrin’e ‘Zeytin Dalı Harekatı’ isimli geniş çaplı bir operasyon başlatmıştı.

Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığı günden bu yana bölgenin yaklaşık yüzde 60’ını kontrol altına alındı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) verilerine göre, operasyonun başlamasından bu yana çevre köylerde dahil olmak üzere 350 bin kişi bölgeden ayrıldı.

SOHR tarafından yapılan açıklamada, Afrin’de rejimin kontrolünde bulunan yol üzerinde TSK tarafından yapılan baskın sonucu rejim güçlerinden 10 kişinin öldüğü belirtildi.

SOHR Direktörü Rami Abdurrahman, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Afrin ile rejimin kontrolü altında bulunan Nubl yolu üzerinde Türkiye tarafından yapılan operasyonda rejim güçlerine bağlı en az 10 kişi öldü” ifadelerini kullandı.