Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Useymin ve Papa, terörizm ele aldı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin, Vatikan’da Papa Franciscus ile görüştü.

Söz konusu görüşmede, dinler arası diyaloğun önemi, şiddet ve terörizme karşı mücadelede bilgelikle hareket edilmesinin gerekliliği ele alındı.

İki taraf arasında birçok konu görüşüldü. Filistin ve Kudüs, geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana Myanmar hükümeti tarafından uygulanan saldırı ve katliamlar nedeniyle Bangladeş’e kaçan Rohingya azınlıkları konusunda görüş birliğine varıldığı ifade edildi.

Terörizmin dini yok

Useymin, terörizmin, bir dini olmadığını vurgulayarak kim tarafından hangi, din hedef alınarak gerçekleştirilmiş olursa olsun her türlü terör faaliyetini kınadığını belirtti. Papa’nın Kudüs’teki Müslüman ve Hristiyanların temel haklarını savunan tutumuna övgüde bulundu.

İslam ve terörizm arasında bir ilişki yok

Öte yandan, Papa Franciscus, Rohingya Müslümanlarının çektiği ızdırabın uzun süredir devam ettiğini belirtti. Ayrıca komşu ülkelere, özellikle de topraklarını onlara açan Bangladeş’e teşekkür etti. Papa ayrıca terörizm konusundaki tutumunu nedeniyle İİT’ye şükranlarını sunarken, İslam ve terörizm arasında bir ilişki bulunmadığını vurguladı.

İİT Genel Sekreteri ayrıca Vatikan Dışişleri Bakanı Pietro Parolin ile bir araya geldi. İki taraf işbirliğini, İİT ve Vatikan arasındaki diyalogun önemini ayrıca iletişimin sürekliliğine vurgu yapıldı.