Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Sina Operasyonu’nda 4 Mısır askeri hayatını kaybetti | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Mısır ordusu, güvenlik güçleri ile ortaklaşa Sina’nın merkezinde ve kuzeyinde geçtiğimiz ay başlatılan 2018 Sina askeri operasyonu kapsamında son beş gün içerisinde dört askerin hayatını kaybettiğini, 36 militanın ise öldürüldüğünü açıkladı.

Mısır silahlı kuvvetler askeri sözcüsü Albay Tamer er-Rıfai, yaptığı açıklamada, operasyon alanlarındaki çatışmalar sonucunda “bir subayın ve üç askerin öldürüldüğünü, beş askerinse yaralandığını” söyledi.

Sina’nın merkezinde ve kuzeyinde gerçekleşen operasyon bölgelerindeki çatışmalar sırasında Tekfirciler grubunda otuz militanın öldürüldüğünü açıklayan Albay, militanların elinde çok sayıda silahın ve bağlantı araçlarının bulunduğunu kaydetti.

Albay Rifai, Ariş kentindeki terkedilmiş evlerden birinde militanlara ait gizli bilgilerin bulunduğunu ve bunun üzerine yüksek riskli bir terör hücresinin ortadan kaldırıldığını ve polis güçleriyle yaşanan çatışmalar sırasında 6 Tekfirci militanın öldürüldüğünü belirtti.

Aralarında çok sayıda tehlikeli Tekfirci unsurun bulunduğu 345 kişinin tutuklandığını açıklayan Albay, aynı zamanda Sina’nın merkezinde ve kuzeyindeki operasyon bölgelerinde 386 terör yuvasının ve cephaneliğin imha edildiğini, çeşitli silah, mühimmat, patlayıcı aletler, lastikler ve yedek parçaların bulunduğunu ifade etti.

Kasım ayının sonlarında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’nin orduyu ve polisi Sina’daki güvenliği “teröre karşı bütün kaba kuvvetleri kullanarak, köklerinden koparıncaya kadar” geri sağlamasını emretmesiyle, Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, dokuz Şubat’ta, 2018 Sina operasyonunun başlatıldığını duyurmuştu.

Operasyon, Sina’da etkin olan DEAŞ terör örgütü üyelerinin, cuma namazı sırasında Ariş’e bağlı Abed kasabasındaki Ravda Camii’ne yönelik saldırısı sonrası 311 kişinin ölmesi ve onlarca kişinin yaralanmasının ardından başlatıldı.

Operasyon, Sina’nın kuzey ve doğu merkezlerinde, Delta ve Nil vadisinin batısındaki silahlı unsurlara karşı mücadele etmek için hava, deniz, kara ve polis müdahalesini içermektedir.

Öte yandan, Mısır silahlı kuvvetleri unsurları dün Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerin silahlı kuvvetlerinin ortak kara, deniz, hava ve özel kuvvetlerinin katılımı ile uygulanan Suudi Arabistan’da ki ortak eğitime katılmak için ülkeden ayrıldı.

Mısır askeri sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “eğitimin, çeşitli eğitim faaliyetlerinin planlanması, organize edilmesi ve yürütülmesi, katılımcı unsurların becerilerinin geliştirilmesi, farklı hedeflerdeki taktiksel görevleri yürütme yeteneklerini geliştirerek, olası tehditler ile karşı karşıya kalındığında yapılması gerekenleri geliştirmeyi hedeflediğini” söyledi.

Diğer yandan, Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Muhammed Ferid, dün Mısır’a ziyarette bulunan, Bahreyn Krallığı Askerî İstihbarat Genel Müdürü Halife bin Abdullah Al Halife ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Toplantıda, askeri işbirliği ilişkileri ve çeşitli askeri alanlardaki deneyimlerin aktarımı ve değişimi kapsamındaki bir dizi mesele ele alındı.