Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Trump, çelik ve alüminyum ithalatı vergisini ‘bazı ülkeler için’ askıya aldı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği de (AB) dahil ticaret ortağı ülkelerden ithal edilen çelik ve alüminyum ithalatına getirilecek olan ek gümrük vergisinin askıya alınma kararı verdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada AB’ye üye devletlerin yanı sıra Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Meksika ve Güney Kore gibi ülkelerden ithal edilen çelik ve alüminyum ithalatına getirilecek olan ek gümrük vergisinin 1 Mayıs 2018’e kadar askıya alınacağı bilgisi verildi.

Washington daha önce Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nı yeniden düzenlenmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini, çelik ve alüminyumun ana ihracatçılarından Kanada ve Meksika’nın bu vergiden muaf tutulacağını açıklamıştı.

Aralarında AB üyesi de olan birçok ülke, söz konusu vergi dayatıldığı takdirde buna güçlü bir şekilde yanıt verecekleri uyarısında bulunmuştu.

Trump, vergi kararı ile asıl hedefin Çin olduğunu söylemişti. Söz konusu maddeleri büyük miktarlarda üreten Pekin yönetiminin çelik ve alüminyum pazarlarına etkisinin ABD ekonomisine yönelik tehdit oluşturduğunu kaydetmişti.