Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Humeyniciler, Husilerin hapishanelerindeki Salih yanlılarını Şiileştirmeye çalışıyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen’in başkenti Sana’daki yerel kaynaklar, eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in Genel Halk Kongresi’ne (GHK) üye akrabalarının Husi milisleri tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Husiler, Salih’in ailesini bölmeyi, Salih’in en büyük oğlu Ahmed Ali ve kuzeni Tarık Salih’in liderliğindeki gruba karşı kendi saflarında bir GHK grubu oluşturmayı hedefliyor.

Yerel kaynaklar, Yemen’de eski Cumhurbaşkanı’nın ailesine yakın kaynaklara göre Husilerin bazı tutukluları akrabalarına teslim etmeye başladığını aktardı.

Darbeci Husiler bugüne kadar yüzlerce GHK üyesini hapse attı.

GHK mensuplarını kendi safına çekmek için hapis yöntemini baskı unsuru olarak kullanan Husiler yaklaşık 3 bin kişiyi buna maruz bıraktı.

Husilerin özellikle Salih ailesine yönelik uyguladığı baskı politikasından etkilenenlerin başında halen hapiste tutulan Necla Salih, Madin, Salah, küçük kardeşi Muhammed Salih ve abisinin torunu Afaş Tarık Salih var.

Güvenlik gerekçesiyle isminin verilmesini istemeyen kaynaklara göre milislerin Salih’in akrabalarına tahsis ettiği Husna Eğitim Programı, Husi lideri Abdulmelik Husi ve kardeşi Hüseyin Husi’nin ses kayıtları, konuşmaları ve babası Bedreddin Husi’nin derslerini içeriyor.

Kaynaklara göre propaganda ve beyin yıkama içerikli Husna Eğitim Programı’na Abdulmelik Husi tarafından doğrudan görevlendirilen bir grup lider katılıyor. Husi dersleri her gün sabahın erken saatlerinde başlayarak öğlen saatlerine kadar sürüyor. Daha sonra öğle yemeği için bir mola veriliyor ve akşamları ikinci kez derslere devam etmeden önce Gat çiğneniyor.

Kaynaklar, milislerin Salih’in akrabalarına yeni tutuklulardan daha iyi davrandıklarını ve bu kültürel eğitim dersleriyle onları etkilemeye çalıştıklarını doğruladı.

Şarku’l Avsat’ın ulaştığı istihbarata göre Husilerin Salih’in akrabalarını serbest bırakma çağrılarını olumsuz karşıladı ve sadece kadın ve çocuklardan 40 tutuklunun serbest bırakılmasına izin verdi.

Husi milislerinin Yemen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, akrabaları ve yakın çevresinin mallarına el koydukları belirtildi.

Yemen El Şebab haber sitesinin haberine göre Husiler, Ali Abdullah Salih, oğulları ve yakın çevresine ait banka hesaplarının yanı sıra taşınır ve taşınmaz tüm mallarına el koymuştu.

Kararın Husilere ait kamu savcılığı tarafından alındığı belirtildi. Söz konusu listede 49 kişinin ismi yer aldı.

El koyma işleminin darbeci Husilere ait içişleri bakanlığı ve ulusal güvenlik teşkilatının talebi doğrultusunda yapıldığı belirtildi.