Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Fransa’dan SDG açıklaması | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Fransa Cumhurbaşkanlığı ofisinden bugün yapılan açıklamada, Fransa’nın Suriye’nin kuzeyinde terörist DEAŞ’a karşı uluslararası koalisyonun çerçevesi dışında herhangi bir askeri operasyon başlatma gibi bir amacı olmadığı belirtildi.

Yapılan bu açıklama, Kürt yetkililerin dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelmelerinin ardından, Paris’in Suriye’nin kuzeyine ‘yeni kuvvetler’ göndermeye niyetli olduğunu söylemeleri üzerine gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlık ofisinden yapılan açıklamada “Fransa, Suriye’nin kuzeyinde terörist DEAŞ’a karşı uluslararası koalisyonun çerçevesi dışında herhangi bir askeri operasyon başlatma niyetinde değil” ifadeleri yer aldı.

Fransa, Suriye ve Irak’ta DEAŞ’a ait yerlere hava saldırısı gerçekleştiren ve ABD’nin liderliğinde bulunan uluslararası koalisyonun bir üyesini olarak bulunuyor. Uluslararası koalisyon, Arap ve Kürtlerden oluşan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile birlikte hareket ediyor.

Macron, SDG’nin sekiz üyesi ile gerçekleştirdiği toplantıda, Suriye’nin kuzeyindeki sorunla ilgili endişesini dile getirdi. Türk kuvvetleri YPG unsurlarını Afrin bölgesinden çıkarmıştı.

Cumhurbaşkanlık ofisi Macron’un SDG ile Türkiye arasında, Fransa ve uluslararası toplumun yardımıyla bir diyalog kurulmasını umduğu belirtildi.

“Diyalog, temas, arabuluculuk gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz”

Buna karşılık, Türkiye, SDG ile Ankara arasında bir diyalog yürütmek için herhangi bir Fransız arabuluculuğunun söz konusu olmayacağı belirtildi. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu konu hakkında yaptığı açıklamada “Türkiye’nin, SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında ‘diyalog, temas, arabuluculuk’ gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz” ifadelerini kullandı.