Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İtalyan polisi, Faslı terör şüphelisini gözaltına aldı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İtalyan polisi ülke çapında yürüttüğü terör operasyonları kapsamında 19 yaşındaki Fas asıllı Hadouz İlyas’ı gözaltına aldı. İtalyan haber ajansı ANSA, İtalyan polisinin Hadouz İlyas’ı terör örgütü propagandası yaptığı ve DEAŞ’a bağlı olduğu şüphesiyle Milano’nun yaklaşık 200 kilometre güneybatısındaki Fossano’nun Cuneo bölgesinde gözaltına aldığını bildirdi.

Operasyon, geçen yıl 19 Aralık’ta Berlin’deki Noel pazarına saldırı düzenleyen Anis Amri ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen, Latina ve Roma yakınlarında 5 kişi için çıkarılan tutuklama kararı kapsamında gerçekleşti. Salı günü güneydeki Foggia şehrinde de çocukları aşırılık yanlısı olan radikalizm yanlısı bir öğretmen gözaltına alındı. Çarşamba günü de Torino’da ‘yalnız kurt’ olarak tanımlanan bir radikal tutuklandı.

Caserta ve Napoli’de yaşları 28, 29, 31 ve 59 olan ve aynı soyadları taşıyan fakat akrabalık bağları bulunmayan 4 kişi gözaltına alındı. Yapılan baskında elde edilen sahte belgelere ve Amri ile bağlantısı olduğuna dair iddialara rağmen İtalya polisi şüpheliler ve Noel saldırısı arasında doğrudan bir bağlantı bulamadı.

Polis 31 yaşındaki Ekrem Bazzavi’nin İtalya’dan ayrılan kişilere Avrupa’da dolaşması için sahte kimlik temin ettiğinden şüpheleniyor. Polis, 3 Tunuslunun Amri ile doğrudan bağlantısı olduğunu fakat Amri’nin Berlin saldırısından sonra Tunuslularla yeniden bağlantı kurmaya çalıştığına dair bir kanıtın olmadığını ifade etti.

İltica başvurusu reddedilen Tunuslu Amri, 2011 yılında İtalya’ya botla geldi. Almanya’ya gitmeden önce birkaç yıl hapis yattı. Amri’nin Berlin saldırısından sonra neden İtalya’ya döndüğü kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden olmuştu.

Polis, tutuklamaların 2015 yılında Amri ile birlikte yaşayan bir Tunus vatandaşının yardımıyla gerçekleştirildiğini söyledi. İtalya İçişleri Bakanı Marco Minniti, DEAŞ’ın son 4-5 aydan bu yana internet üzerinden Roma’ya yönelik propaganda çağrısında bulunduğunu ifade etti. Roma’nın anlamı büyük sembolik bir hedef olduğunu belirtti.