Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İsrail donanmasına ait gemiye saldırı planı engellendi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İsrail İç Güvenlik Servisi Şin Bet, Filistinli mahkumlarla takas yapılabilmesi için İsrail donanma gemisine saldırarak İsrail askeri kaçırma planı yaptıklarından şüphelenilen 10 Filistinliyi gözaltına aldıklarını açıkladı.

Servis tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “İsrail Donanması ve Şin Bet, 12 Mart tarihinde Refah şehrinde balıkçı rotasında sapan 10 Filistinliyi gözaltına aldı. Onların istihbarat toplayarak, İsrail donanmasının bir gemisine saldırı planladığından şüpheleniliyor. Soruşturma sırasında gözaltına alınanlardan birinin, Refah sakinlerinden Emin Said Muhammed Cuma isimli bir balıkçı ve aynı zamanda İslami Cihad hareketine mensup olduğu, saldırı amacıyla kullanılmak üzere donanma gemisinin konumu ve mürattabatı hakkında bilgi toplamak için hareket liderlerinden talimat aldığı ortaya çıktı.”

Açıklamada Filistinlilerin saldırı planına ilişkin de şu cümleler kullanıldı; “Üç teknenin saldırıya katılması, bunlardan birinin donanma gemisine yaklaşması planlandı. Plana göre, bu yaklaşan tekneyi gören donanma gemisinde bulunan askerler teknedeki Filistinlileri yakalayacaktı. Bu esnada ikinci balıkçı teknesi gemiye bir Kornet füzesi fırlatarak İsrail askerlerini yaralayacak ve üçüncü tekne ise çıkan bu kargaşadan istifade ederek takas maksadıyla kullanmak üzere bazı İsrail askerlerini kaçıracaktı”

Aynı açıklamaya göre, Güney Tugayı Askeri Savcılığı, Beerşeba şehrindeki merkez mahkemesine Emin Said Muhammed Cuma hakkında hazırladığı iddianameyi sundu.