Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Esed rejimi Duma’ya ‘zehirli gaz’ ile saldırdı: En az 80 sivil öldü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma’ya zehirli gaz içerikli kimyasal silah saldırısında düzinelerce sivil hayatını kaybederken, binden fazla kişi de gazdan etkilendi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Duma’ya düzenlenen onlarca saldırı nedeniyle en az 80 sivilin hayatını kaybettiğini duyururken, muhalifler de çocuk ve sivillerin fotoğraflarını paylaşarak onların ‘zehirli gaz nedeniyle’ boğulduklarını dile getirdi.

Muhalifler ayrıca, sığınakların hedef alınması sonucu en az 80 kişinin öldüğünü ve binden fazla kişinin de yaralandığını söyledi.
Şam yönetimi ise Duma saldırılarında zehirli gaz kullandığı suçlamalarını reddetti.

Rejime bağlı Suriye Savunma Güçleri, Facebook sayfasından Kasyun Dağı’nda Rus ve İran füzeleri ile Guta’ya saldırıya hazırlanan rejim unsurlarını gösteren bir video yayınladı.

Sayfada ayrıca, Ceyşu’l İslam tarafından fırlatıldığı iddia edilen füze parçasının düşmesi sonucu hasar alan Şam sokaklarının da fotoğrafı yayınlandı. Ceyşu’l İslam ise iddiayı reddetti.

Öte yandan, aktivistler tarafından yayınlanan bir videoda, yeni bir gözlem noktası kurmak için Hama’nın kırsal bölgesine giren Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait zırhlı araçlar görüntülendi.

TSK, Hama ilinin kuzey kırsalındaki Morik ilçesine ulaşarak yeni gözlem noktasını oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara ve Moskova’nın Afrin’in güneydoğusundaki Tel Rıfat’ı görüştüklerini, YPG’lilerin Tel Rıfat’tan ayrılması halinde bir operasyona ihtiyaç duyulmayacağını açıkladı.