Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Trump, Çad vatandaşlarının ABD’ye seyahat yasağını kaldırdı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD, uygulanan güvenlik prosedürlerinin yetersiz olduğu ve Washington’la yeterince işbirliği yapılmadığı gerekçesiyle Çad’a uyguladığı seyahat yasağını kaldırdı. ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Çadlı yetkililerin gerekli tedbirleri aldığını bu yüzden yasağın kaldırıldığını bildirdi.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Çad’ın güvenlik standartlarını, ABD ulusal güvenliğinin temel gereksinimlerini karşılamak için artırdığını’ açıkladığını bildirdi.

Trump’ın Eylül ayında İran, Libya, Somali, Suriye, Yemen, Çad, Kuzey Kore ve Venezuela vatandaşlarının ABD’ye seyahat etmelerini yasaklayan bir kararı almıştı. Çad’a yönelik seyahat yasağının resmi olarak Cuma günü kaldırılacağı belirtildi. Açıklamada, Çad vatandaşlarının Cuma gününden itibaren ABD’ye seyahat etmek için vize alabilecekleri bildirildi.

ABD yönetimi, Trump tarafından bu kararın alındığı dönemde yaptıkları açıklamada Çad’ı bu listeye dahil etme sebeplerinin, Çadlı yetkililer tarafından uygulanan güvenlik prosedürlerinin yetersiz olduğu ve Washington’la yeterince işbirliği yapmamaları olduğunu öne sürmüştü.